cover 133

5 hyödyllistä ja edullista lahjaa joka pyöräilijälle

Jos sinulla on perheenjäsen, ystävä, kumppani tai kollega, joka pitää pyöräilystä, ja aiot hankkia hänelle lahjan käyttämättä kuitenkaan liikaa rahaa, olet tullut oikeaan paikkaan. Jokainen pyöräilijä on kuitenkin erilainen, etkä varmastikaan voi lukea ajatuksia kuin tähdittäisit Being John Malkovichia, joten autamme sinua viidellä yksinkertaisella, hyödyllisellä ja edullisella idealla, joiden avulla onnistut aina: 

Pyöräilysukat

image 5

Aina loistava valinta. Ja ei väliä sillä, kuinka tavalliselta ja tylsältä lahja saattaisi sinun mielestäsi vaikuttaa, ei maan päältä löydy pyöräilijää, joka ei arvostaisi uusia pyöräilysukkia. Sinun täytyy vain tietää lahjansaajan jalan koko, joten kysy sitä tarvittaessa hänen läheiseltä ystävältään tai perheenjäseneltään.

Jos haluat varman valinnan, niin osta mustat tai valkoiset sukat, sillä ne sopivat yhteen kaikkien värien kanssa. Jos tunnet enemmän pyöräilijän henkilökohtaisia mieltymyksiä, voit ottaa riskin ja hankkia värikkäät sukat esimerkiksi Sirokon mallistosta.

Säämiskävoide

Joka ikinen pyöräilijä arvostaa säämiskävoidepurkkia. Hänellä saattaa olla oma suosikkibrändinsä, mutta lisäpullo on aina mukava olla varalla, olipa brändi mikä tahansa. Jos lahjansaaja on nainen, hanki erityisesti naispyöräilijöille suunniteltu voide tai sellainen, joka ei sisällä naisten sukupuolielimiä mahdollisesti ärsyttäviä ainesosia, kuten alkoholia tai hajusteita. Tässä on useita vaihtoehtoja miespyöräilijöille:

Chamois Butt’r

Assos Chamois Crème

Muc-Off Luxury Chamois Cream

Ja naispyöräilijöille:

Her’ Anti-Chafe

Assos Chamois Crème Women’s

Muc-Off Luxury Chamois Cream

Sekä unisex-tuotteita:

Anti Friction Cream MigouBCN.

Aluskerros

image 6

Emme toki aina tiedä lahjansaajan makua, joten on parempi pitää matalaa profiilia ostaessaan lahjaksi vaatteita. Tästä syystä aluskerros on turvallisempi vaihtoehto kuin esimerkiksi pyöräilypaita, joka ei välttämättä sovi lahjansaajan tyyliin. Lisäksi pyöräilijöillä tapaa itse asiassa myös olla vähemmän aluskerroksia kuin pyöräilypaitoja vaatekaapeissaan, vaikka aluskerrokset altistuvat aivan yhtä paljon – elleivät jopa enemmän – kulutukselle kuin pyöräilypaidat. Ovathan ne suorassa kontaktissa ihon kanssa imien suurimman osan kosteudesta sekä hien suoloista. Onkin hyvä idea vaihdella aluskerrosta aika ajoin ja pitää kaapissa eri vaihtoehtoja eri sääolosuhteita varten.

Siroko tarjoaa aluskerroksia naisille ja miehille. Vaihtoehdoista löytyy malleja niin kesään, talveen kuin välikausiin eri värisävyissä, jos haluat vaikka ostaa hieman isomman lahjan yhdistäen sukat aluspaitaan.

Pakkaus energiapatukoita ja/tai -geelejä

Ib84Ck86aNSOjx0hQtUAKejL6Ki12 pIC1n utwWc80JaMNWX 8htYI8hsvEGwm sGJCy5qmHfidN8Qghz8Ftx 0HspcJ5lzAtLxGERkqm0JxReODUblO46GoKDD6zQiV4Fj1NJhbv6yJhE1g1iUxB8epeAgx

Vaikka suosimmekin tee se itse -välipaloja, on kotitekoisilla energiapatukoilla ja geeleillä hyvin lyhyet säilyvyysajat, eivätkä ne siten ole erityisen hyviä lahoja. Laatikollinen energiapatukoita ja/tai geelejä on kuitenkin lahja, joka menee tuskin mönkään. Ilmaista polttoainetta treeneihin!

Riippuen brändistä, patukoiden koosta sekä ainesosista, maksaa 15–25 patukan pakkaus noin 25–45 euroa. Energiageelit pyörivät samassa hintaluokassa. Löydät markkinoilta myös pakkauksia, joissa on eri makuisia patukoita ja/tai geelejä sekä yhdistelmäpakkauksia.

Ketjujen rasvanpoistoaine ja voiteluaine

Puhdas ja voideltu voimansiirto on tehokkaampi ja kestää kauemmin. Pitääkseen sen tiptopkunnossa, täytyy joka pyöräilijän käyttää rasvanpoistoainetta ja voiteluainetta. No, vesi on toki myös välttämättömyys, mutta 5 litran vesijerrykannusta on tuskin lahjaksi.

image 7

Markkinoilta löytyy myös pakkauksia, joissa on harjat, rätit ja muut tarpeelliset puhdistustuotteet, mutta osut varmasti aina oikeaan, kun hankit vain välttämättömimmät. Nämä ovat hyvä rasvanpoistoaine (mieluiten ekologinen), joka maksaa noin 15–20 € ja pullo voiteluainetta, joka maksaa noin 10–20 €.

Tässäkin pätee sama kuin säämiskävoiteen tapauksessa: vaikka kyseessä ei olisikaan brändi, jota lahjansaaja yleensä käyttää, ei ylimääräinen voiteluainepullo ole koskaan pahasta. Ota huomioon, että markkinoilta löytyy monentyyppisiä voiteluaineita:

  • Voiteluöljyjä
  • Keraamisia voiteluaineita
  • Vahaa

Voiteluöljyjen kategoriasta löytyy kuivavoiteluaineita, jotka on suunniteltu vähemmän sateisiin ilmastoihin, joissa pyörä altistuu runsaalle pölylle tai irtomaalle ja märkävoiteluaineet sopivat parhaiten kosteisiin olosuhteisiin.

Keraamiset voiteluaineet sopivat mihin tahansa olosuhteisiin. Ne ovat hieman kalliimpia, mutta vähentävät kitkaa, jos sitä annostellaan oikein puhtaaseen voimansiirtoon. Ne myös kestävät kauemmin kuin öljyt.

Vaha on harvinaisin valinta, sillä sen käyttäminen edellyttää vahan sulattamista ja ketjujen upottamista siihen. Ketjujen täytyy myös olla aivan putipuhtaat. Ja vaikka lopputulos on häikäisevä, mitä suorituskykyyn ja suojaukseen tulee, on prosessi hieman monimutkainen ja myös hinta on suhteellisen korkea. Joten yhteenvetona voisi sanoa, että jos haluat varmasti valita oikeanlaisen voiteluaineen, niin valitse keraaminen. Sitä on helppo käyttää ja se on edullinen ja käytännöllinen.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaaditut kentät on merkitty *

Suositellut artikkelit