cover 123

Parhaat edulliset alle 3 000 €:n maantiepyörät vuodelle 2022

Arvioituamme ensin parhaita huippuluokkaisia, mutta edullisia maantiepyöriä sekä parhaita keskitasoisia 3 000–5 000 €:n hintaisia pyöriä, on aika tutustua vuoden 2022 parhaisiin maantiepyöriin, jotka saa alle 3 000 €:lla.

Canyon

image

Kuten aiemmissa artikkeleissamme, aloitamme listan Canyonin malleilla. Tämä merkki tarjoaakin neljä huomionarvoista mallia hintaluokassa 2 000–3 000 €. Ensiksi esittelemme Endurace CF 7 eTap -mallin (yllä olevassa kuvassa), joka on yksi kahdesta tämän listan sähköisellä ryhmäsarjalla (Sram Rival eTap AXS) varustetusta pyörästä. Se painaa 8,62 kg ja on juuri hintahaarukan yläpäässä 2 999 €:llaan. Hintaan 2 799 € voit saada Endurace CF SL 8 -mallin Shimano Ultegra 11v:llä ja kevyemmällä rungolla, mikä laskee painoa 8,06 kiloon. Samassa kategoriassa ja hintaan 1 999 € on tarjolla Endurace CF 7 -malli Shimano 105:llä (painoa sillä on 8,62 kg).

image 1


Nousuosuuspyörien kategoriasta löytyy Ultimate CF SL 8 Disc (yllä olevassa kuvassa). Sen hinta on 2 899 € ja se painaa 7,58 kg. Varusteluun kuuluu mekaaninen Shimano Ultegra 11v -ryhmäsarja.

Giant

image 2

Taiwanilainen brändi Giant on yksi maailman johtavista pyöränvalmistajista. Sen laajasta tuotevalikoimasta löytyy kevyitä pyöriä, kuten TCR, aeropyöriä, kuten Propel ja monikäyttöisiä pyöriä, kuten Defy. Yllä olevaan kuvaan olemme nostaneet TCR Advanced Disc 1 Pro -mallin. Sen varusteluihin kuuluvat brändin omat komponentit ja mekaaninen 11-vaihteinen Shimano Ultegra -ryhmäsarja. Ohjevähittäishinta on 2 849 € ja painoa siltä löytyy noin 7,5 kg.

image 3

Propel Advanced Disc 2:n (yllä olevassa kuvassa) ohjevähittäishinta on 2 799 €. Se on varusteltu brändin omilla komponenteilla ja mekaanisella 11-vaihteisella Shimano 105 -ryhmäsarjalla. Tässä mallissa on sisäinen kaapelireititys, joka on suunniteltu pyöräilijöille, jotka ovat pyörän painoa enemmän kiinnostuneita sen aerodynaamisista ominaisuuksista.

image 4

Giant Defy on mukava pyörä, joka on suunniteltu siten, että sen satulassa voi viettää tuntikausia joutumatta tinkimään nopeudesta tai tehokkuudesta. Tällä pyörällä voi ajaa rauhassa niin maanteillä, pikkuteillä kuin kapeilla metsäpoluillakin. Jos etsit monipuolista pyörää hyvään hintaan, tutustu Defy Advanced 1 -malliin, jonka näet myös kuvassa. Se on varustettu mekaanisella Shimano Ultegra 11v -ryhmäsarjalla. Ohjevähittäishinta on 2 699 €. 

MMR

image 5

Yllä oleva Adrenaline 30 -malli maksaa 2 750 € ja on varusteltu Shimano Ultegra 11v:llä, Ritchey-komponenteilla, San Marco -satulalla ja DT Swiss P1800 -kiekoilla.

image 6

Hieman alussa mainitsemamme hintahaarukan yläpuolelle menee Adrenaline Aero 50 (3 099 €). Se komeilee yllä olevassa kuvassa. Adrenaline Aero 50:n varusteluihin kuuluvat mekaaninen Shimano Ultegra 11v -ryhmäsarja, DT Swiss P1800 -kiekot, FSA-komponentit ja San Marco -satula. Samoilla komponenteilla, mutta mekaanisella Shimano 105 11v -ryhmäsarjalla varustetun 70-mallin saa itselleen hintaan 2 799 €.

Radon

image 7

Tämä vasta aivan hiljattain julkaistu (mikä tarkoittaa sitä, että sen saadakseen täytyy hieman odotella) pyörä on listamme toinen ja viimeinen malli, joka on varustettu sähköisellä ryhmäsarjalla. Kyseessä on Radon Vaillant Disc 8.0 Sram Rival eTap AXS:llä ja 2 799 €:n ohjevähittäishinnalla. Sen varusteluihin kuuluvat luotettavat ja korkealaatuiset Mavic Ksyrium -kiekot ja muut komponentit ovat joko Newmenin tai brändin omia.

Cube

image 8

Saksalaiselta brändiltä löytyy kaksi mallia, joita voimme suositella:

Yllä olevan kuvan Agree C:62 on varustettu mekaanisella Shimano Ultegra 11v -ryhmäsarjalla, Newmen-kiekoilla ja brändin omilla komponenteilla. Hinta on 2 699 € ja painoa siltä löytyy 8,5 kg.

image 9

Tämä malli on täydellinen, jos kaipaat jotain mukavampaa ja monipuolisempaa, mutta tinkimättä jäykkyydestä tai komponenttien laadusta. Attain GTC SL on saatavilla kahdessa värivaihtoehdossa ja on myös varustettu mekaanisella 11-vaihteisella Shimano Ultegra -ryhmäsarjalla.

Orbea

image 10

Espanjalaisbrändi tarjoaa kolmea eri väriyhdistelmää Orca M20 -mallistaan: valko-irisoiva, oranssimusta ja sinihiili-titaani. Se on varustettu mekaanisella Shimano Ultegra 11v -ryhmäsarjalla, sisäisellä kaapelireitityksellä, brändin omilla kiekoilla ja komponenteilla sekä Fizik Aliante -satulalla. Ohjevähittäishinta on 2 999 €.

Trek

image 11

Olemme valinneet Émonda SL 5 Discin amerikkalaiselta valmistajalta. Sen varusteluihin kuuluvat Shimano 105 -ryhmäsarja ja brändin omat komponentit (Bontrager). Se painaa koossa 56 yli 9 kg ja maksaa 2 999 € eli sijoittuu vain hieman alle hintahaarukkamme ylärajan. Myönnettäköön, että verrattuna muihin listamme pyöriin se on kallis, ottaen huomioon, mitä se tarjoaa. Kuitenkin esteettiseltä näkökannalta katsottuna ja sekä sinisenä että valkoisena on tämä pyörä varsin silmää miellyttävä.

Merida

image 12


Merida on jälleen yksi maailman suurimmista pyörävalmistajista. Taiwanilainen brändi sponsoroi Bahrain Victorious -joukkuetta, jonka värit voi nähdä yllä kuvatussa Reacto 5000 -mallissa. Kyseessä on brändin aeropyörä. Tämä malli on varustettu mekaanisella 11-vaihteisella Shimano Ultegra -ryhmäsarjalla (pois lukien kammet, ketjut ja rataspakka), sisäisellä kaapelireitityksellä ja brändin omilla komponenteilla, pois lukien ohjainlaakeri (FSA). Ohjevähittäishinta on 2 999 €.

image 13

Etsitkö jotain vähemmän aeroa? Scultura on Bahrainin ajajien pyörävalinta silloin, kun he kaipaavat keveyttä tai teleskooppista satulatolppaa, kuten Matej Mohorič voittaessaan Milano – San Remon vuonna 2022 ottaessaan valtavan riskin ja laittaessaan kaiken peliin Poggion laskuosuudella. Scultura 5000 ei ole yhtä hyvin varusteltu kuin slovenialaispyöräilijän malli, mutta 2 849 €:n hintaan voit saada pyörän, jossa on samantyyppiset komponentit kuin Reactossa.

Scott

image 14

Päätetään listauksemme kahdella sveitsiläisbrändin mallilla. Addict 20 Prism Green (joskin tämä on hieman yli budjettimme 3 099 €:n ohjevähittäishinnalla) on varusteltu sisäisellä kaapelireitityksellä ja mekaanisella Shimano Ultegra 11v -ryhmäsarjalla. Loput ovat brändin omia komponentteja. Addict 30 Red on lähes identtinen edellisen mallin kanssa, mutta sen ryhmäsarja (Shimano 105) on hieman matalampitasoinen ja näin ollen malli maksaa 2 699 €.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaaditut kentät on merkitty *

Suositellut artikkelit