cover 123

De beste budget racefietsen onder de € 3.000 voor 2022

Na onze review van de beste high-end racefietsen en mid-range fietsen tussen de €3.000 en €5.000, bekijken we nu de beste racefietsen van 2022 voor minder dan €3.000.

Canyon

image

Net als in onze vorige blog posts, beginnen we de lijst met de modellen van Canyon, met 4 opvallende fietsen tussen de € 2.000 en € 3.000. We beginnen met het Endurace CF 7 eTap model (foto hierboven), een van de twee fietsen in deze lijst met een elektronische groepset (Sram Rival eTap AXS). Hij weegt 8,62 kg en zit net aan de prijsgrens: € 2.999. Voor € 2.799 heb je het Endurace CF SL 8 model met Shimano Ultegra 11v en een lichter frame dat het gewicht terugbrengt tot 8,06 kg. In dezelfde categorie en voor € 1999, is er ook het Endurace CF 7 model met Shimano 105 (gewicht 8,62 kg).

image 1


In de categorie klimfietsen is er de Ultimate CF SL 8 Disc (foto hierboven). De prijs is € 2.899, hij weegt 7,58 kg en heeft een Shimano Ultegra 11v mechanische groepset. 

Giant

image 2

Dit Taiwanese merk is een van de meest toonaangevende fabrikanten ter wereld. In hun brede assortiment vind je lichte fietsen zoals de TCR, aero-fietsen zoals de Propel en multifunctionele fietsen zoals de Defy. Op de foto hierboven zie je het TCR Advanced Disc 1 Pro model. Het merk heeft eigen componenten en een Shimano Ultegra mechanische 11-speed groepset. Catalogusprijs € 2.849 en ongeveer 7,5 kg.

image 3

De Propel Advanced Disc 2 (foto hierboven) heeft een prijs van € 2.799, met merkeigen onderdelen en een Shimano 105 mechanische 11-speed groepset. Het is een model met interne kabelgeleiding, ontworpen voor fietsers die meer aandacht hebben voor aerodynamica dan voor gewicht. 

image 4

De Giant Defy is een comfortabele fiets die is ontworpen om vele uren op het zadel door te brengen zonder afbreuk te doen aan snelheid of efficiëntie. Met deze fiets kun je met een gerust hart over wegen, trails en singletrack rijden. Als je op zoek bent naar een veelzijdige fiets voor een goede prijs, kijk dan eens naar het Defy Advanced 1 model dat je op de foto ziet. Hij is uitgerust met Shimano Ultegra 11v mechanische groepset. Catalogusprijs € 2.699. 

MMR

image 5

Het Adrenaline 30 model op de foto hierboven kost € 2.750 en is uitgerust met Shimano Ultegra 11v, Ritchey onderdelen, San Marco zadel en DT Swiss P1800 wielen. 

image 6

Iets boven de prijsklasse die we in het begin aangaven is er de Adrenaline Aero 50 (€ 3.099) die je op de foto hierboven kunt zien. Hij is uitgerust met Shimano Ultegra 11v mechanische groepset, DT Swiss P1800 wielen, FSA onderdelen en San Marco zadel. Met dezelfde componenten, maar met Shimano 105 11v mechanische groepset, is er het 70 model voor € 2.799. 

Radon

image 7

Onlangs uitgebracht, wat betekent dat we moeten wachten om hem te kunnen krijgen, is de tweede en laatste fiets op deze lijst met elektronische groepset. Het is de Radon Vaillant Disc 8.0 met Sram Rival eTap AXS. Catalogusprijs € 2.799. Hij heeft betrouwbare en kwalitatieve Mavic Ksyrium wielen, en de rest van de onderdelen zijn ofwel van het merk zelf of van Newmen.

Cube

image 8

Twee modellen van het Duitse merk die we kunnen aanbevelen: 

De Agree C:62 op de foto hierboven, uitgerust met Shimano Ultegra 11v mechanische groepset, Newmen wielen en merkeigen onderdelen. De prijs is € 2.699 en hij weegt 8,5 kg.

image 9

Perfect als je op zoek bent naar iets comfortabelers en veelzijdigers, maar zonder in te leveren op stijfheid en kwaliteit van de onderdelen. De Attain GTC SL is verkrijgbaar in twee kleuren en voorzien van de Shimano Ultegra 11-speed mechanische groepset.

Orbea

image 10

Dit Spaanse merk biedt drie verschillende kleurencombinaties aan in zijn Orca M20 model: wit-iris, oranje-zwart en blauw carbon-titan. Hij heeft Shimano Ultegra 11v mechanische groepset, interne kabelgeleiding, merkeigen wielen en onderdelen en Fizik Aliante zadel. Catalogusprijs € 2.999.  

Trek

image 11

We hebben gekozen voor de Émonda SL 5 Disc van de Amerikaanse fabrikant. Hij heeft een Shimano 105 groepset, eigen onderdelen van het merk (Bontrager), weegt meer dan 9 kg voor maat 56 en zijn prijs, € 2.999, ligt net onder onze limiet. Toegegeven, als we hem vergelijken met andere fietsen op de lijst, is hij duur voor wat hij biedt, maar esthetisch, zowel in blauw als wit, is het een fiets om verliefd op te worden.

Merida

image 12


Merida is een van ‘s werelds grootste fietsfabrikanten. Het Taiwanese merk sponsort het Bahrain Victorious team waarvan de kleuren te zien zijn op het Reacto 5000 model op de foto hierboven. Het is de aero-fiets van het merk en dit model heeft een Shimano Ultegra 11-speed mechanische groepset (exclusief trapas, ketting en cassette), interne kabelgeleiding en onderdelen van het merk zelf, met uitzondering van het balhoofdstel (FSA). Catalogusprijs € 2.999. 

image 13

Als je op zoek bent naar iets minder aero, is de Scultura de fiets bij uitstek voor fietsers die op zoek zijn naar lichtheid of een telescopische zadelpen, zoals Matej Mohorič gebruikte om Milaan-San Remo 2022 te winnen, waarbij hij een enorm risico nam door all-in te gaan in de Poggio-afdaling. De Scultura 5000 is niet zo goed uitgerust als het model van de Sloveen, maar voor € 2.849 heb je een fiets met vergelijkbare onderdelen als de Reacto.

Scott

image 14

Laten we eindigen met twee modellen van dit Zwitserse merk. De Addict 20 Prism Green die (hoewel het boven ons budget is met een catalogusprijs van € 3.099) is voorzien van interne kabelgeleiding, Shimano Ultegra 11v mechanische groepset en de rest zijn componenten van het merk zelf. De Addict 30 Red is bijna identiek aan de vorige, maar heeft een groepset uit het lagere gamma (Shimano 105) en kost € 2.699.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Aanbevolen artikelen