siroko sunglasses ecde6f26 1cc0 46bf 90aa dc8e974a85e0

SIROKO-PYÖRÄILYLASIT: K3-, K3s- ja K3xs-MALLISTOJEN SAMANKALTAISUUDET JA EROAVAISUUDET

Sirokon valikoimaan kuuluu kolme mallistoa pyöräilylaseja ja monet asiakkaamme kyselevätkin eroavaisuuksista ja samankaltaisuuksista mallistojen K3, K3s ja K3xs välillä. Seuraavassa on lyhyt osto-opas, joka auttaa oikean mallin valinnassa:

Mallistojen K3, K3s ja K3xs yhteiset ominaisuudet:

  • Kaikissa kolmessa mallissa on sama pohjakaarevuusluku 8.

Pohjakaarevuusluku on linssin kaarevuuden mitta. Toisin sanoen se tarkoittaa sitä, kuinka paljon linssi “mukautuu” kasvojen muotoon. Jos luku on korkea, ovat linssit ja kehykset kaarevammat ja jos luku on matala, ovat kehykset ja linssit muodoltaan litteämmät. Joten pohjakaarevuusluvun 4 ja 6 mallit tarkoittavat litteämpiä linssejä, jotka sijaitsevat kauempana silmistä, erityisesti ääreisnäkökentän alueella. Pohjakaarevuuden 10 omaavat mallit muodostavat eräänlaisen suojan silmille, joten tätä kaarevuutta käytetäänkin paljon työsuojalaseissa ja talviurheilulajeihin tarkoitetuissa laseissa.

Pohjakaarevuutta 8 on käytetty kaikissa kolmessa Siroko-pyöräilylasimallistossa. Se muistuttaa hyvin paljon pään kaarevuutta, mikä mahdollistaa kehysten mukautumisen kasvojen luonnollisiin muotoihin. Suurimmasta osasta urheilulasimalleja löytyy pohjakaarevuus 8, sillä se tarjoaa silmille ja silmänympäryksille erinomaista suojaa auringolta, tuulelta, lialta ja iskuilta.

  • Kaikki mallit on varustettu huurtumisenestokäsittelyllä, joka löytyy linssin sisäpuolelta.

  • Kaikki linssit on valmistettu 1,2 mm:n paksuisesta TAC-materiaalista (selluloosatriasetaatista). Se on hieman tavallista paksumpaa ja tarjoaa näin lisäsuojaa.
  • Lähes kaikki kehykset on valmistettu TR90:stä, erittäin kestävästä ja hyvin joustavasta polyamidista, jolla on erinomainen muotomuisti, jonka ansiosta kehykset muotoutuvat kasvojen muotoihin ja palaavat sitten alkuperäiseen tilaansa.

Joidenkin mallien tuotenimen kohdalla on R-kirjain. Tämä tarkoittaa sitä, että niiden kehykset on valmistettu kierrätetyistä materiaaleista, nimittäin Mersamid®-polyamidista, jota saadaan aikaan APK:n NewCycling®-prosessissa. Tämä polyamidi on joustavampaa materiaalia ja hyvin samankaltaista TR90:n kanssa.

  • K3-, K3s- ja K3xs-mallistoille on yhteistä myös se, että kaikissa niiden peilipintaisissa malleissa on suojaava ulkokerros, niin kutsuttu korroosionestopinnoite, joka estää peiliefektiä kulumasta.
  • Kaikkien pyöräilylasien pakkauksiin kuuluu mikrokuitupussi, kovakuorinen PU-kotelo ja varakumiosat nenäkappaleelle ja sangoille.

Mallistojen K3, K3s ja K3xs eroavaisuudet:

Suurimmat ja näkyvimmät erot K3- ja K3s-mallistoissa ovat niiden kehysten ja linssien muotoilu ja design.

Kehysten ja linssien ollessa erilaiset, ei kahden eri mallistoon kuuluvien kehysten linssejä voi käyttää ristiin.

KEHYKSET

Kehysten eroavaisuudet K3- ja K3s-mallistoissa

Vaikka sankojen sekä varakumiosien muoto ja koko ovat samanlaiset, löytyvät eroavaisuudet kehysten designissa – K3s-mallisto tähtää dynaamisempaan kilpa-ajotyyliin. Tämän huomaa selkeästi tarkasteltaessa laseja edestäpäin. K3-mallissa on lähes näkymätön ylöspäin suuntautuva kaari, kun taas K3s:ää voisi kuvailla esteettisesti “aggressiivisemmaksi” keskiosan koveralla kaarellaan.

K3xs-kehykset ovat pienempi versio K3s:stä. Ne on luotu pienempiä kokoja käyttäville tai nuoremmille urheilijoille (noin 8-vuotiaille ja sitä vanhemmille), sekä aikuisille, jotka käyttävät suurempia kokoja, mutta joilla on pienemmät kasvot ja jotka eivät tunne oloaan mukaviksi K3- tai K3s-malleissa.

LINSSI

K3:ssa on aavistuksen verran suurempi linssi tuomaan lisäsuojaa tuulelta ja iskuilta.

Kokoero on minimaalisen pieni ja johtuu kehysten muodosta. K3-mallit ovat pyöristetympiä ja niiden linjat ovat sulavampia. Niissä ei myöskään ole kaarta yläkeskiosassa, joka tuo K3s-malleille niiden “aggressiivisen” lookin.

K3xs:n linssi on pienempi versio K3s:stä ja sopii niiden pienempiin kehyksiin.

PAINO

Kunkin kolmen malliston lasien painot ovat seuraavat:

K3: 27 g

K3s: 26 g

K3xs: 22 g

MUUT EROAVAISUUDET

DrySky-ilmanvaihtojärjestelmä: ilma-aukot linssin yläosassa ehkäisevät huurtumista ja päästävät hieman ilmaa silmille. K3-malleissa on 6 aukkoa, K3s- ja K3xs-malleissa niitä on 4.

Myös nenäkappaleen varakumiosat eroavat toisistaan K3- ja K3s-malleissa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaaditut kentät on merkitty *

Suositellut artikkelit