siroko sunglasses b06960bb c6bb 451e 9b4f 402b4f87ee4c

SIROKO FIETSBRILLEN: OVEREENKOMSTEN EN VERSCHILLEN TUSSEN DE K3, K3s en K3xs

Bij Siroko zijn er drie collecties fietsbrillen en veel klanten vragen ons naar de verschillen en overeenkomsten tussen de K3, K3s en K3xs. Hier is een korte handleiding om je te helpen beslissen welk model je moet kopen:

Overeenkomsten binnen de K3, K3s en K3xs collecties:

 • Alle drie de modellen hebben dezelfde 8-basiscurve. 
 • De basiscurve is de kromming van het glas, met andere woorden, hoeveel het glas zich “aanpast” aan de vorm van het gezicht. Als dit getal hoog is, zijn de glazen en het frame meer gebogen, als het laag is, zijn het frame en de glazen platter. Dus, de 4- en 6-base modellen hebben plattere glazen, verder weg van het oog, vooral in het perifere gebied. De modellen met een basiscurve van 10 vormen een soort schild, vandaar dat deze kromming veel wordt gebruikt voor werk- en wintersportbrillen.

  De 8-basis curve die in alle drie de modellen Siroko fietsbrillen wordt gebruikt, lijkt sterk op de kromming van het hoofd zelf, waardoor de frames zich aan de natuurlijke contouren van het gezicht kunnen aanpassen. Dit is de reden waarom de meeste sportbrillen zijn voorzien van een 8-base curve, omdat het een uitstekende bescherming van het oog en de contouren biedt tegen zon, wind, vuil en stoten.

  • Alle modellen zijn voorzien van een anticondens-laag aan de binnenkant van het glas.
  • Alle glazen zijn gemaakt van 1,2 mm dik TAC (cellulosetriacetaat). Het is iets dikker dan normaal om extra bescherming te bieden.
  • Bijna alle frames zijn gemaakt van TR90, een zeer bestendig en zeer soepel polyamide met een uitstekend vormgeheugen, waardoor het zich aan het gezicht kan aanpassen en daarna weer in zijn oorspronkelijke staat kan terugkeren.

  Sommige modellen hebben een “R” in de productnaam. Dit betekent dat hun frames gemaakt zijn van gerecycled materiaal, namelijk Mersamid® polyamide uit APK’s NewCycling® proces. Dit polyamide is een soepeler materiaal, dat erg lijkt op TR90.

  • Een ander gemeenschappelijk kenmerk van de K3, K3s en K3xs is dat alle gespiegelde modellen zijn voorzien van een beschermende buitenlaag, een zogenaamde anticorrosiecoating, die voorkomt dat het spiegeleffect afslijt.
  • Alle fietsbrillen worden geleverd met een microvezel tasje, PU hardshell etui en vervangende rubberen bandjes voor de pootjes en het neuskussentje.

  Verschillen tussen de K3, K3s en K3xs collecties:

  Het belangrijkste en meest zichtbare verschil tussen de K3 en K3s modellen is de vorm en het ontwerp van hun frames en glazen.

  Aangezien de frames en glazen verschillend zijn, kunnen zij niet onderling worden verwisseld in modellen die niet tot dezelfde collectie behoren.

  FRAME

  Verschil in frame tussen de K3 en K3s

  Hoewel de vorm en grootte van de pootjes en de vervangende rubberbandjes hetzelfde zijn, zit het verschil in het ontwerp van het montuur, de K3s lijn mikt namelijk op een meer dynamische, race-stijl. Dit is duidelijk te zien wanneer je naar het vooraanzicht van de bril kijkt. De K3 heeft een bijna onzichtbare opwaartse curve, terwijl de K3s esthetisch “agressiever” is met een holle curve in het middengebied.

  Het K3xs frame is een kleinere versie van de K3s. Het is gemaakt voor mensen die een kleinere maat dragen of voor jongere sporters (ongeveer 8 jaar en ouder), maar ook voor volwassenen die een grotere maat dragen maar een kleiner gezicht hebben en zich niet prettig voelen bij de K3 of K3s modellen.

  GLAZEN

  De K3 heeft iets grotere glazen voor extra bescherming tegen wind en stoten. 

  Het verschil in grootte is minimaal en komt door de vorm van het frame. De K3 is ronder, de lijnen zijn vloeiender en ze hebben niet de boog in het bovenste middendeel die de K3 zijn “agressieve” look geeft.

  De glazen in de K3xs zijn een kleinere versie van de K3s voor de kleinere afmetingen van hun frame

  GEWICHT

  Het gewicht van elk van de drie modellen is als volgt:

  K3 weegt 27 g

  K3s weegt 26 g

  K3xs weegt 22 g

  ANDERE VERSCHILLEN

  DrySky ventilatiesysteem: ventilatiepoorten in het bovenste deel van het glas om beslaan te voorkomen en om de ogen wat lucht te gunnen. De K3-modellen hebben 6 poorten, de K3s en K3xs hebben er 4.

  Rubberen neuspads verschillen ook tussen de K3 en K3s modellen.

  Laat een reactie achter

  Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

  Aanbevolen artikelen