Cover 174 crema badana

Sirokon hiertymiä ehkäisevä säämiskävoide: hyödyt ja käyttö

Jos säämiskävoiteen konsepti ei vielä ole sinulle tuttu, tulemme kohta paljastamaan erään pyöräilijäyhteisön parhaimmin varjelluista salaisuuksista. Veikkaamme, että kun olet kerran kokeillut Sirokon naisten ja miesten Freeride-säämiskävoidetta, ja huomannut, kuinka viilentävä, kosteuttava ja miellyttävä tuote on kyseessä, et enää palaa entiseen.

Mikä on säämiskävoide?

Säämiskävoide on voitelevaa balsamia tai voidetta, joka toimii suojaavana kerroksena pyöräilijän ihon ja bib-shortsien säämiskän välillä. Sen tarkoituksena on ehkäistä hiertymistä, satulahankaumia ja kaikenlaista epämukavuutta ja kipua.

image 15

Aivan ensimmäisten koskaan luotujen säämiskävoiteiden tarkoituksena oli pehmentää vanhantyyppisissä bib-shortseissa käytettyjä nahkakankaita. Bib-shortsien ja niiden säämisköjen kehittyessä ajan mittaan, säilytti voide sen alkuperäisen nimensä. Se muotoutui kuitenkin voiteluaineeksi, joka keskittyy vähentämään ihoon kohdistuvaa hankausta ja kitkaa. Tämä saattaa vaikuttaa pieneltäkin tehtävältä, mutta kaikki, jotka ovat joskus saaneet kokea hiertymien aiheuttaman kivun, tietävät, kuinka elintärkeä tämä voide on ylläpitämään ajomukavuutta ja hyvää suorituskykyä istuttaessa satulassa pitkiä aikoja.

Miksi käyttää säämiskävoidetta?

Säämiskävoiteen käytön hyödyt ovat seuraavat:

Kitkan vähentäminen ja sen seurauksena hiertymisen minimointi. Tämän voiteen päätarkoitus onkin toimia suojaavana kerroksena ihon ja säämiskän välillä, ja mitä enemmän pyörällä ajaa, sitä nopeammin sen käytön hyödyt tulevat esille. Siitä huolimatta voide ei ole tarkoitettu pelkästään pitkän matkan polkijoille – kaikentyyppiset pyöräilijät voivat hyötyä siitä.

image 16

Satulan aiheuttamien hankaumien ehkäiseminen on myös yksi Sirokon Freeride-säämiskävoiteen parhaista puolista. Tämä epämiellyttävä kipu on melko yleinen pyöräilymaailmassa, ja aiheutuu jatkuvasta ihoon kohdistuvasta kitkasta ja paineesta. Voide toimii voitelevana ja kosteuttavana kerroksena, joka ehkäisee satulahankaumia.

Muun muassa sheavoista ja neutraaleista öljyistä valmistetulla Sirokon hiertymiä ehkäisevällä voiteella on kosteuttavia ja rauhoittavia ominaisuuksia, ja se sopii käytettäväksi myös herkällä iholla. Nämä ominaisuudet ovat erityisen hyödyllisiä sellaisille pyöräilijöille, joiden iho on kuiva tai herkkä. Ne tulevat myös tarpeeseen korkeissa lämpötiloissa ilman ollessa kuivaa.

Lisäksi Sirokon Freeride-säämiskävoiteen koostumus ehkäisee sieni- ja bakteeri-infektioita. Tämä onkin erityisen tärkeää tälle kehon osalle, joka lämmön ja kosteuden tiivistymisen ansiosta on melkoisen taipuvainen mikro-organismien lisääntymiseen.

Kaiken kaikkiaan voide parantaa ajomukavuutta ja mahdollistaa entistä miellyttävämmät pyörämatkat (erityisesti pitkät sellaiset). Se on myös loistava ratkaisu sellaisille pyöräilijöille, jotka haluavat lisätä treenivolyymiään tai ovat juuri aloittaneet pyöräilyn ja kaipaavat helpotusta epämukavaan tunteeseen, joka seuraa ensimmäisiä kertoja satulassa vietetystä ajasta. Monet hiertymiä ehkäisevän säämiskävoiteen, kuten Sirokon Freeriden löydettyään ja sen tulokset koettuaan, harmittelevat sitä, etteivät kuulleet tuotteesta aiemmin.

Kuinka käyttää Sirokon Freeride-säämiskävoidetta?

Hyötyäkseen tästä hiertymiä ehkäisevästä säämiskävoiteesta ja kaikista sen tuomista eduista, on äärimmäisen tärkeää tietää, kuinka sitä käytetään oikeaoppisesti. Käyttö ei ole vaikeaa, mutta annamme seuraavaksi silti muutaman neuvon, joiden avulla saat siitä parhaan hyödyn irti.

image 3

Hygienia: Ennen voiteen levittämistä tulisi nivuset, sisäreidet ja genitaalialueet olla kunnolla pestyt ja kuivatut. Jos mahdollista, kannattaa käydä suihkussa tai raikastaa oloaan kosteuspyyhkeellä hankkiutuakseen eroon mahdollisesta iholla olevasta hiestä, liasta ja bakteereista. Myös käsien tulisi olla puhtaat, sillä voidetta annostellaan ja levitetään sormilla. Näiden lisäksi myös sekä bib-shortsien että säämiskän tulisi olla puhtaat ja kuivat. Jos haluat tarkastaa, kuinka niiden puhdistus kannattaa tehdä, tutustu tähän aiempaan blogijulkaisuumme, jossa käymme läpi kuinka pyöräilyvaatteita huolletaan oikein.

Varovaisuus sheivauksen ja muun ihokarvanpoiston kanssa: Ottaen huomioon polkemisen aikana nivusissa, sisäreisissä, pakaroissa ja genitaalialueilla aikaansaadun kitkan, emme suosittele ihokarvojen poistamista höylällä. Sänki voi nimittäin ärsyttää ihoa ja edistää jopa kystien kehittymistä. Tässä melko yksityiskohtainen blogijulkaisumme kaikista karvanpoistomenetelmistä. Henkilökohtainen suosituksemme on välttää kaikenlaista karvanpoistoa – ja erityisesti höylällä sheivaamista.

Vessassa käyminen ennen voiteen levittämistä, ei sen jälkeen: Suosittelemme kuuntelemaan kehoaan, ja jos tuntuu siltä, että olisi tarvetta käydä vessassa, kannattaa se tehdä ehdottomasti ennen voiteen levittämistä. Ja vessassa käymisen jälkeen kädet on erityisen tärkeää pestä hyvin.

image 17

Voiteen levittäminen: Voidetta kaavitaan runsaasti yhdellä tai kahdella sormella, ja levitetään sitten suoraan nivusten alueelle. Jos tuntuu siltä, että sitä kaipaa myös sisäreisiin, voi voidetta levittää myös sinne. Voide tulee levittää kunnolla, mutta ilman alueen hieromista. Voidetta tulisi lopuksi olla yhtenäinen, suojaava kerros. Jos tässä vaiheessa tuntuu, ettei voidetta ole tarpeeksi, voi käyttää toista kättä levittääkseen lisää. Näin välttää viemästä mahdollisia levityksen aikana käsiin tarttuneita ihokarvoja ja likaa takaisin voidepurkkiin.

image 18

Tämä vaihe on valinnainen, mutta voidetta voi levittää myös hieman niihin bib-shortsien osiin, jotka koskettavat sisäreisiä. Jos tämän tekee, kannattaa olla erityisen varovainen pukiessaan, sillä voidetta päätyy herkästi jalkoihin. Emme suosittele levittämään voidetta kaikkialle säämiskään, sillä tämä on suoranaista tuotteen tuhlaamista. Lisäksi tuotteen päätyminen peräaukolle tai naisten sukupuolielimiin voi tuoda mukanaan ongelmia.

Levityksen jälkeen pestään jälleen kädet.

Bib-shortsit: kyllä. Alusvaatteet: ei. Voiteen levittämisen jälkeen tulisi päälle pukea välittömästi puhtaat bib-shortsit. Ja olemme toki aiemminkin toitottaneet tätä, mutta ihan varmuuden vuoksi: bib-shortsien kanssa ei käytetä alusvaatteita.

Olemme ihan varmoja siitä, että kun kerran kokeilee Sirokon hiertymiä ehkäisevää unisex-säämiskävoidetta, huomaa sen olevan välttämätön varuste voidakseen nauttia pyöräilystä täysillä. Kannattaa kuitenkin muistaa, että vaikka voide pystyykin supertehokkaasti lievittämään epämukavuutta, joka syntyy polkiessa, ei se kuitenkaan ole mikään ihmeidentekijä. Hiertymien ja epämukavuuden ehkäisemisessä on tärkeää paitsi kaikki, mitä olemme maininneet tässä blogijulkaisussa, myös kunnollinen pyörän säätäminen sekä hyvät bib-shortsit oikeassa koossa ja korkealaatuisella säämiskällä varustettuna.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaaditut kentät on merkitty *

Suositellut artikkelit