Cover 174 crema badana

Siroko anti-schurende zeemcrème: Voordelen en gebruik

Als je niet bekend bent met het concept van een zeemcrème, gaan we nu een van de best bewaarde geheimen onder fietsers onthullen. Zodra je het hebt geprobeerd en hebt gezien hoe koel, hydraterend en comfortabel het voelt om Siroko’s Freeride zeemcrème voor mannen en vrouwen te gebruiken, wil je nooit meer wat anders.

Wat is zeemcrème?

Zoals de naam al zegt, is het een zalf die dient als beschermlaag tussen je huid en de zeem in je fietsbroek, om schuren, zadelpijn, ongemak of pijn te voorkomen.

image 15

De allereerste zeemcrèmes waren bedoeld om de leren stof te verzachten die werd gebruikt in ouderwetse modellen fietsbroeken. Naarmate dit kledingstuk en de zeem evolueerden, behielden deze crèmes hun naam, maar tegenwoordig zijn het smeermiddelen die gericht zijn op het verminderen van wrijving tegen je huid. Dit lijkt een nogal basale rol, maar iedereen die weleens last heeft gehad van schuurplekken weet hoe cruciaal deze crème is voor je comfort en goede prestaties tijdens lange ritten op een zadel.

Waarom zou je zeemcrème gebruiken?

​​De voordelen van het gebruik van deze zalf zijn:

Vermindert wrijving en dus schuren. Het belangrijkste doel van deze crème is om als beschermende barrière te dienen tussen je huid en de zeem, en hoe meer je fietst, hoe sneller je de voordelen zult zien. Toch is deze crème niet alleen bedoeld voor langeafstandsfietsers. Elk type fietser kan er baat bij hebben.

image 16

Zadelpijn voorkomen is ook een van de voordelen van de Siroko Freeride zeemcrème. Deze ongemakkelijke pijn komt vaak voor bij het fietsen en wordt veroorzaakt door voortdurende wrijving en druk op de huid. De crème dient als een gesmeerd en gehydrateerd laagje dat zadelpijn voorkomt.

De anti-schuurcrème van Siroko, die onder andere is gemaakt van sheaboter en neutrale oliën, heeft hydraterende en kalmerende eigenschappen en is geschikt voor de gevoelige huid. Deze eigenschappen zijn vooral prettig voor fietsers met een droge of gevoelige huid en ook perfect voor weersomstandigheden met hoge temperaturen en een lage luchtvochtigheid.

Bovendien voorkomt de Siroko Freeride zeemcrème schimmel- en bacteriële infecties dankzij de formule. Dit is van vitaal belang voor een lichaamsdeel dat door de concentratie van warmte en vochtigheid vrij vatbaar is voor de verspreiding van micro-organismen.

Al met al verbetert deze crème het comfort en zorgt het voor leukere ritten (vooral lange afstanden). Het is ook een geweldige oplossing voor fietsers die meer willen trainen of die net zijn begonnen met fietsen en het eerste ongemak van het zitten op het zadel willen verlichten. En er zijn veel fietsers die direct na het ervaren van de resultaten van het gebruik van een anti-schurende zeemcrème zoals Siroko Freeride, spijt hebben dat ze het niet eerder ontdekt hebben.

Hoe gebruik je de Siroko Freeride zeemcrème?

Om te kunnen profiteren van deze antischuurcrème en de voordelen ervan, is het cruciaal om te weten hoe je het op de juiste manier aanbrengt. Er komt niet veel bij kijken, maar we geven je een paar adviezen zodat je er optimaal gebruik van kunt maken.

image 3

Hygiëne: Voordat je de crème aanbrengt, moet je ervoor zorgen dat je kruis, binnenkant van je dijen en genitaliën goed gewassen en gedroogd zijn. Als je kunt, neem dan eerst een douche of fris je op met een doekje om zweet, resten of bacteriën op de huid te verwijderen. Je handen moeten ook heel schoon zijn, omdat je de crème met je vingers aanbrengt. Bovendien moeten zowel de fietsbroek als de zeem schoon en droog zijn. Als je wilt weten hoe je dit het beste kunt doen, kijk dan eens naar deze blogpost over het onderhouden van je fietskleding.

Wees voorzichtig met scheren en ontharen: Gezien de wrijving die ontstaat rond de liezen, binnenkant van de dijen, billen en genitaliën tijdens het trappen, raden we scheren met een scheermes af, omdat groeiende haartjes de huid kunnen irriteren en zelfs het ontstaan van cysten kunnen bevorderen. Hier vind je een blogpost over haarverwijdering. Onze persoonlijke aanbeveling is om elke vorm van ontharen te vermijden, vooral scheren met een scheermes.

Gebruik het toilet vóór de crème en niet erna: Luister naar je lichaam en als je naar het toilet moet, ga dan eerst voordat je de crème aanbrengt. Als je klaar bent, zorg er dan altijd voor dat je je handen goed wast.

image 17

De crème aanbrengen: Neem een royale hoeveelheid crème in een of twee vingers en breng het direct aan op je liezen. Als je het nodig vindt, breng dan ook wat crème aan rond de binnenkant van je dijen. Smeer de crème goed uit, maar zonder het gebied echt te masseren. Je moet een gelijkmatige laag crème hebben die als bescherming dient. Als je het gevoel hebt dat de hoeveelheid crème niet genoeg is, gebruik dan je andere hand om wat meer aan te brengen. Op die manier voorkom je dat je haren of resten meeneemt naar de verpakking die aan je kunnen zijn blijven plakken tijdens het aanbrengen.

image 18

Dit is optioneel, maar je kunt ook een beetje crème aanbrengen rond de delen van je fietsbroek die in contact komen met je binnenkant van je dijen. Als je dit doet, wees dan voorzichtig als je de kleding aantrekt, anders komt de crème op je benen terecht. Smeer de crème niet over je hele zeem, want dat is zonde van het product en kan ook een probleem zijn als het in contact komt met je anus of vrouwelijke genitaliën.

Was je handen opnieuw als je klaar bent.

Fietsbroek: ja. Ondergoed: NEE. Nu je de crème hebt aangebracht, trek je meteen een schone fietsbroek aan. We hebben je hier al herhaaldelijk voor gewaarschuwd, maar het is nooit genoeg: DRAAG GEEN ONDERGOED ONDER JE FIETSBROEK.

We zijn er van overtuigd dat als je de Siroko Freeride anti-schuur unisex zeemcrème gebruikt, zult zien dat het een onmisbaar item is om optimaal van fietsen te genieten. Zelfs als de crème het ongemak verzacht dat je op het zadel voelt, vergeet dan niet dat het geen wondermiddel is. Alles wat we consequent hebben genoemd en aanbevolen in deze blogpost, plus een goed afgestelde fiets en een goede fietsbroek in de juiste maat met een zeem van goede kwaliteit, zijn cruciaal om schuren en ongemak op het zadel te voorkomen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Aanbevolen artikelen