bib shorts f4dd82ce d6ea 4365 866b 8d662ec6f121

Siroko fietsbroeken voor mannen en vrouwen: een koopwijzer

In een van onze vorige blogposts hebben we al in in algemene termen uitgelegd hoe je de juiste fietsbroek kiest, door aan te geven waar je op moet letten als je zo’n kledingstuk koopt. De gids van vandaag zal specifieker zijn. Hij is specifiek gericht op de fietsbroeken van Siroko om alle fietsers, man of vrouw, te helpen een model te kiezen dat aan hun behoeften voldoet op basis van hun niveau en/of budget, maar rekening houdend met een reeks essentiële elementen om een optimale pasvorm en comfort te garanderen.

Er zijn drie collecties fietsbroeken verkrijgbaar bij Siroko:

 • SRX Series. Als je op zoek bent naar de beste prestaties en de meest innovatieve fietskleding. Deze collectie bestaat uit materialen van topkwaliteit en de meest exclusieve ontwerpen.
 • BX Series. De meest veelzijdige fietsbroek, perfect voor elk soort uitje, terrein en prestatieniveau. 
 • Basic Series. Beste waar voor je geld. Een betaalbare optie met alle eigenschappen die je nodig hebt in een goede fietsbroek.

Er zijn uiteraard nog veel meer verschillen tussen deze drie collecties. Anders zouden er ook geen verschillende prijsklassen zijn, dus laten we ze eens wat beter bekijken.

Verschillen tussen de SRX, BX en Basic modellen

Elk van de drie collecties maakt gebruik van verschillende zemen, bretels en stoffen.

Zeem

 • SRX – dubbele dichtheid Strato++ zeem (12 mm op de plaatsen waar meer druk wordt uitgeoefend en 3 mm op de plaatsen waar minder druk wordt uitgeoefend) met Elastic Interface® technologie. De beste zeem uit de hele serie, gemaakt van MITI-stof (Manifattura Italiana Tessuti Indemagliabili) met carbongaren dat de zeem bacteriostatisch maakt en geurtjes voorkomt. Het is de perfecte zeem voor lange afstanden (meer dan 10 uur) in alle disciplines (weg, bergen, gravel). De ultieme keuze voor wie comfort op de eerste plaats stelt en voor wie veel tijd op het zadel doorbrengt.

bibshort premium detail 1

 • BX – dubbele dichtheid Strato+ zeem gemaakt van Belgisch Recticel materiaal dat comfort en ondersteuning biedt in een kleiner formaat. Het is gemaakt van Microsense stof geschikt voor tochten tot 10 uur, waardoor het een uitstekende keuze is voor fietsers van gemiddeld niveau.

bibshort woman regular detail 1

 • Basic – Strato zeem gemaakt met een laag lichtgewicht, ademend schuim met hoge dichtheid en een zachte, sneldrogende stof die in alle drukzones evenveel comfort biedt. Geschikt voor elk type fietstocht, tot 3 uur lang, waardoor het de ideale zeem is voor wie op zoek is naar kwaliteit en prestaties tegen een betaalbare prijs.

bibshort basic detail 1

Bretels

 • SRX – Bretels van nylon en elastan, stevig genoeg zodat de fietsbroek op zijn plaats blijft, maar zonder het bewegingscomfort in het gedrang te brengen of te strak te zitten. Ze zijn ontworpen voor lange tochten, dus zijn ze extreem zacht, zeer ademend, en breed zodat ze geen drukpunten op de schouders creëren. Aan de achterkant zijn ze met platte naden aan het achterpand vastgemaakt. Het rugpand is gemaakt van microgeperforeerde stof (nylon en elastan) om zweet en warmte af te voeren, het vormt een boog langs de schouderbladen, loopt zijwaarts uit ter hoogte van de nieren en eindigt bij het rugpand.
 • BX – Bretels van polyester en elastan mesh stof voor extra elasticiteit en ademend vermogen. De stof aan de randen en in het midden van de bretels is niet geperforeerd, wat zorgt voor de stevigheid die de fietsbroek op zijn plaats houdt. Ze zijn naadloos vanaf het voorpand ter hoogte van de taille tot aan het rugpand. Het centrale achterpand is voorzien van honingraatstof (polyester en elastan) die de pasvorm verstevigt zonder afbreuk te doen aan de ademende werking. 

siroko bx jungle bib short estudio lifestyle 05

 • Basic – Bretels van polyester en elastan. Het achterpand lijkt sterk op dat van de BX-serie, behalve dat ze in het midden van de rug aan elkaar vastzitten tot aan de schouderbladen, waar ze naar de schouders toe uit elkaar gaan. Op het voorpand hebben de bretels een horizontaal streeppatroon van extra dunne stof (aan de binnenkant, niet aan de randen) voor extra ademend vermogen en zijn ze met platte naden aan een zachte stof (polyester en elastan) van de broek bevestigd.

Stoffen

 • SRX – Drie ultralichte premium stoffen en, net als bij de bretels, maakt het gebruik van nylon in twee ervan het verschil. In de dij- en heuppanelen, twee zeer belangrijke zones voor de pasvorm en het comfort van de quadriceps en de billen, hebben we de Italiaanse MITI-stof gebruikt die bekend staat om zijn superieure elasticiteit. Het stofgewicht is hoger in het hele zeemgebied en bevat een grotere hoeveelheid nylon om het comfort te verhogen en de nodige steun en stevigheid te bieden zonder afbreuk te doen aan de ademende werking. De beenbanden zijn gemaakt van polyester en elastan, een zachte, niet-restrictieve 220 GSM stof, met een binnenste siliconen gripper om de fietsbroek op zijn plaats te houden.
 • BX – De stof van het zeemgedeelte is dezelfde als die van de SRX collectie. De panelen ter ondersteuning van de quadriceps en de billen zijn echter gemaakt van polyester en elastan, waardoor de nodige compressie in de taille en de heupen wordt gegeven en een perfecte, comfortabele pasvorm tijdens elke rit wordt gegarandeerd. De binnengrip op de elastische beenbanden is dezelfde als bij de SRX stijlen, maar de stof heeft een andere mix van elastan en polyester waardoor ze geschikt zijn voor een breed scala aan fietsers en lichaamstypes.

siroko bx squadra estudio 05

 • Basic – De stoffen in de panelen van de fietsbroek zijn dezelfde als in de BX collectie, terwijl de bretels een ander mengsel van elastan en polyester hebben. Het belangrijkste verschil met de BX-collectie is echter al vermeld bij de zemen. 

Overeenkomsten tussen de SRX, BX en Basic collectie

Zoals gezegd worden voor alle drie de collecties verschillende soorten zemen gebruikt. De bretels en de stoffen van de broeken van de BX en Basic hebben verschillende eigenschappen gemeen, terwijl de stof van het kruisdeel in alle stijlen identiek is. Andere gelijkenissen zijn de volgende:

 • Platte naden.
 • UPF 50 UV-bescherming.
 • Reflecterende details op de achterkant van de dij. 450 CD/LUX in de SRX collectie, 330 CD/LUX in BX en Basic.

Dat zou alles zijn als het gaat om de verschillen en overeenkomsten tussen de drie collecties voor zowel mannen als vrouwen. Uiteraard heeft elke collectie verschillende modellen met verschillende ontwerpen, maar dat heeft geen invloed op de belangrijkste kenmerken van de fietsbroeken. Het is gewoon een kwestie van het aanbieden van verschillende looks, zodat elke fietser een fietsbroek naar zijn smaak kan vinden. Blijf op de hoogte, we zullen het aanbod van ontwerpen en kleuren in de toekomst blijven uitbreiden.

siroko bx time trial bib short estudio lifestyle 06

Tenslotte willen wij je eraan herinneren dat Siroko fietsbroeken aanbiedt voor mannen en vrouwen, met verschillende zemen, bretels en de vorm van de panelen, zodat de fietsbroeken zich perfect aanpassen aan de vrouwelijke of mannelijke lichaamsbouw. Als je meer wilt weten over deze verschillen vind je hier een blogpost met vragen en antwoorden om de beste fietsbroek te kiezen voor vrouwen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Aanbevolen artikelen