bib shorts 7021df01 0e84 46bd bda3 af6be8319cef

Miesten ja naisten bib-shortsit Sirokolta: ostajan opas

Olemme eräässä aiemmista artikkeleistamme neuvoneet hyvien bib-pyöräilyshortsien valinnassa yleisellä tasolla mainiten asioita, joihin kiinnittää huomiota shortseja ostaessa. Tämä opas on vielä yksityiskohtaisempi. Keskitymme erityisesti Sirokon bib-pyöräilyshortseihin auttaaksemme kaikkia pyöräilijöitä sukupuolesta huolimatta valitsemaan mallin, joka sopii hänen pyöräilykokemukseensa ja/tai budjettiinsa, pitäen kuitenkin mielessä tietyt tärkeät elementit, jotka takaavat optimaalisen istuvuuden ja käyttömukavuuden.

Siroko tarjoaa kolmea eri bib-pyöräilyshortsimallistoa:

 • SRX-sarja. Kun etsit parasta mahdollista suorituskykyä ja valitset mieluiten innovatiivisimpia pyöräilyvaatteita, löydät tästä mallistosta huippulaadukkaita materiaaleja ja eksklusiivisimpia designeja.
 • BX-sarja. Monipuolisimpia bib-shortseja, jotka sopivat millaiseen pyöräilyyn, maastoon ja suorituskykytasoon tahansa.
 • Basic-sarja. Paras vastine rahoillesi. Edullinen vaihtoehto, joka sisältää kaikki hyvien bib-shortsien ominaisuudet.

Kolme mallistoa eroavat toisistaan hintaluokissaan, joten ne sisältävät luonnollisesti huomattavasti enemmän eroavaisuuksia kuin jo mainitsemamme. Tutustutaanpa näihin eroavaisuuksiin hieman yksityiskohtaisemmin.

Erot SRX-, BX- ja Basic-sarjojen välillä

Kaikissa kolmessa tuotelinjastossa on käytetty erilaisia säämisköjä, henkseleitä ja materiaaleja.

Säämiskä

 • SRX – Tuplatiheä Strato++-säämiskä (12 mm alueilla, joihin kohdistuu enemmän painetta ja 3 mm matalamman paineen alueilla) Elastic Interface® -teknologialla. Säämiskä on eri sarjojen versioista paras ja valmistettu MITI-kankaasta (Manifattura Italiana Tessuti Indemagliabili), joka pitää sisällään hiilikuitulankoja. Nämä langat tekevät materiaalista bakteriostaattisen ja torjuvat hajuja. Täydellinen säämiskä pitkille (yli 10-tuntisille) matkoille pyöräilit sitten millä tavalla tahansa (maantie-, maasto- tai gravel-pyöräily). Valinta heille, jotka asettavat mukavuuden etusijalle ja viettävät paljon aikaa pyöränsä satulassa.

bibshort premium detail 1

 • BX – Tuplatiheä Strato+-säämiskä on valmistettu belgialaisesta Recticel-materiaalista ja tarjoaa käyttömukavuutta ja tukea pienemmässä koossa. Säämiskässä on käytetty Microsense-kangasta, joka soveltuu jopa 10-tuntisiin matkoihin, mikä tekeekin siitä erinomaisen valinnan keskitason pyöräilijöille.

bibshort woman regular detail 1

 • Basic – Strato-säämiskä on valmistettu kerroksesta kevyttä, hengittävää ja hyvin tiivistä vaahtomuovia sekä pehmeästä ja nopeasti kuivuvasta kankaasta, joka tarjoaa yhtä hyvän käyttömukavuuden kaikilla painealueilla. Soveltuu käytettäväksi kaikentyyppisten pyörien selässä jopa kolmen tunnin ajan, mikä tekee siitä ideaalin säämiskän heille, jotka etsivät laatua ja suorituskykyä edulliseen hintaan.

bibshort basic detail 1

Henkselit

 • SRX – Nailonista ja elastaanista valmistetut henkselit, jotka ovat tarpeeksi jämäkät pitämään bib-shortsit paikoillaan, häiritsemättä kuitenkaan liikkumanvapautta tai olematta liian tiukat. Henkselit on suunniteltu pitkäkestoista pyöräilyä varten, joten ne ovat äärimmäisen pehmeät, hyvin hengittävät ja leveät, jotta paine ei kohdistuisi liian pienelle alueelle hartioissa. Takaosassa ne yhdistyvät takapaneeliin littein saumoin. Paneeli on valmistettu mikroperforoidusta kankaasta (nailonia ja elastaania) siirtämään pois hien aiheuttamaa kosteutta ja haihduttamaan lämpöä. Se kaartuu lapaluiden mukaisesti laajentuen sivusuunnassa munuaisten korkeudella ja päättyen lannetukipaneeliin.
 • BX – Henkselit, jotka on valmistettu polyesteriä ja elastaania sisältävästä mesh-kankaasta tarjoamaan lisäjoustavuutta ja hengittävyyttä. Reunojen ja henkseleiden keskiosan kangas ei ole perforoitua tuomaan jämäkkyyttä, joka pitää bib-shortsit paikoillaan. Ne ovat saumattomat koko matkalta alkaen etupaneelista vyötärön korkeudelta aina lannetukipaneeliin saakka. Takapuolen keskiosa sisältää vohvelikangasta (polyesteriä ja elastaania), joka tehostaa istuvuutta hengittävyyttä vaarantamatta.

siroko bx jungle bib short estudio lifestyle 05

 • Basic – Polyesteristä ja elastaanista valmistetut henkselit. Takaosa muistuttaa BX-sarjan malleja, mutta Basic-sarjan henkselit yhdistyvät keskiosassa lapaluiden yläpuolella, josta ne sitten erkanevat kohti olkapäitä. Etuosassa on käytetty vaakasuuntaisia viivoja sisältävää kuosia, joka on valmistettu ekstraohuesta kankaasta (muut osat, paitsi reunat) tarjoamaan lisähengittävyyttä. Etuosasta henkselit kiinnittyvät shortsiosan pehmeään kankaaseen (polyesteriä ja elastaania) litteillä saumoilla.

Materiaalit

 • SRX – Kolme äärimmäisen kevyttä kangasta ja kuten henkseleiden tapauksessa, on nailonin käytöllä niistä kahdessa suuri merkitys. Reisi- ja lantiopaneeleissa – jotka ovat kaksi hyvin tärkeää aluetta mitä reisilihasten ja pakaroiden istuvuuteen ja mukavuuteen tulee – on käytetty italialaista MITI-kangasta, joka on tunnettu sen erinomaisesta joustavuudestaan. Kangas on painavampaa säämiskän alueella ja sisältää näillä paikoilla enemmän nailonia. Tämä lisää käyttömukavuutta tarjoten tarpeellisen tuen ja jämäkkyyden heikentämättä kuitenkaan hengittävyyttä. Lahkeensuiden nauhaosat on valmistettu polyesteristä ja elastaanista, pehmeästä ja liikkeitä rajoittamattomasta 220 GSM -kankaasta ja varustettu sisäosan silikonisella liukuesteellä, joka pitää bib-shortsit paikoillaan.
 • BX – Säämiskäalueen kangas on sama kuin SRX-sarjan malleissa. Reisilihaksia ja pakaroita tukevat paneelit on kuitenkin valmistettu polyesteristä ja elastaanista, mikä tarjoaa tarpeellista kompressiota vyötärön ja lantion alueelle ja takaa täydellisen, mukavan istuvuuden jokaisen pyörämatkan aikana. Lahkeensuiden joustonauhojen sisäosan liukueste on sama kuin SRX-malleissa, mutta kankaassa on käytetty eri elastaanin ja polyesterin seosta, mikä tekee niistä sopivat monille erilaisille pyöräilijöille ja kehotyypeille.

siroko bx squadra estudio 05

 • Basic – Bib-shortsien paneelien kankaat ovat samat kuin BX-sarjan malleissa, kun taas henkseleissä on käytetty erilaista elastaanin ja polyesterin seosta. Suurin eroavaisuus BX-mallistoon verrattuna on kuitenkin jo käyty läpi säämiskäosiossa.

Yhtäläisyydet SRX-, BX- ja Basic-sarjojen välillä

Kuten olemme jo maininneet, on kaikissa kolmessa mallistossa käytetty eri tyyppisiä säämisköjä. BX- ja Basic-sarjojen henkseleissä ja kankaissa on useita samanlaisia ominaisuuksia ja haarapaneelin kangas on identtinen kaikissa kolmessa mallistossa. Muita samankaltaisuuksia ovat:

 • Litteät saumat
 • UPF 50 UV -suoja.
 • Heijastavat yksityiskohdat reiden takaosassa. 450 cd/lx SRX-sarjan malleissa ja 330 cd/lx BX- ja Basic-sarjojen malleissa.

Tässä ovat kaikki eroavaisuudet ja samankaltaisuudet kolmen sarjamme välillä, niin naisille kuin miehillekin. Kukin mallisto sisältää tietenkin erilaisia malleja erilaisin designein varusteltuna, mutta nämä eivät silti vaikuta bib-shortsien tärkeimpiin ominaisuuksiin. Haluamme tarjota erilaisia tyylejä, jotta joka ikinen pyöräilijä löytää valikoimistamme omaan makuunsa sopivat bib-shortsit. Pysy kuulolla, sillä laajennamme design- ja värivalikoimiamme tulevaisuudessa.

siroko bx time trial bib short estudio lifestyle 06

Haluaisimme lopuksi vielä muistuttaa, että Siroko tarjoaa bib-shortseja sekä naisille että miehille. Mallit sisältävät erilaiset säämiskät, henkselit ja paneelien muotoilut, mikä varmistaa sen, että shortsit mukautuvat täydellisesti joko nais- tai miesvartalon muotoihin. Jos haluat lukea lisää näistä eroavaisuuksista, on tässä kysymyksiä ja vastauksia sisältävä artikkeli siitä, kuinka valita oikeanlaiset bib-shortsit naisille.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaaditut kentät on merkitty *

Suositellut artikkelit