Cover 179 Siroko

Siroko fietshelm met MIPS®-systeem

Heb je een helm nodig om te fietsen? Natuurlijk! Tenzij je een geheime superkracht hebt waarmee je bij een val de klap tegen het asfalt volledig kunt opvangen. We weten dat het niet altijd verplicht is om een helm te dragen en dat een helm ongemakkelijk en warm kan aanvoelen, maar dit accessoire houdt je veilig en daarom is het een essentieel item. Elke fiets zou een helm moeten hebben, want naast dat fietsers willen dat auto’s afstand houden, moeten we ook een helm dragen – het draait allemaal om veiligheid. Aangezien we geen andere keuze hebben, laten we hem met stijl dragen. Wees er trots op dat je een helm draagt en zorg ervoor dat iedereen ons niet voor niets in de gaten houdt.

image 16

Oké, laten we dit dan doen. Ik weet zeker dat je een helm probeert te vinden die niet alleen “Ik ben veilig” schreeuwt, maar ook “Ik zie er zo goed uit!”. Wij houden er ook van om te pronken en er leuk uit te zien, dus we snappen het. Daarom presenteren we onze Siroko fietshelmen: de perfecte balans tussen “ik wil mijn hoofd niet bezeren” en “ik wil er niet uitzien als een alien”.

We hebben twee verschillende modellen, zwart en wit. Ze zijn klassiek en elegant. Laten we ze eens goed bekijken:

image 17

Dubbellaagse buitenkant van polycarbonaat en geëxpandeerd polystyreen schuim aan de binnenkant. Met In-Mold technologie die een perfecte verbinding tussen beide lagen garandeert. Dit maakt de helm lichter in gewicht, met meer comfort en betere bescherming voor ongelukkige ontmoetingen met de grond die je hopelijk kunt vermijden.

Extra bescherming dankzij MIPS®, Multi-directional Impact Protection System, wat betekent dat je hoofd nog beter beschermd is tegen stoten. Dit is te danken aan de low friction laag aan de binnenkant van de helm die bij een val de krachten wegleidt van het hoofd.


360º Fit Systeem. Dit betekent dat de helm zich perfect kan aanpassen aan de vorm van je hoofd. Dit systeem wordt rondom verdeeld, waardoor je de hoogte aan de achterkant kunt aanpassen met een draaiknop. Zo krijg je een precieze pasvorm die je zowel onderweg als stilstaand gemakkelijk kunt uitvoeren.

Uitneembare binnenvulling. Je kunt deze vulling gemakkelijk verwijderen en met de hand wassen. Dit is iets wat elke fietser vaker zou moeten doen, zoals we in deze blogpost al hebben uitgelegd.

image 18

Lichtgewicht. De helm weegt slechts 300 g in maat M, minder dan een blikje frisdrank van 330 ml.

Luchtcirculatie systeem met perforaties waardoor de lucht de temperatuur op je hoofd kan regelen, zodat je gedachten en reflexen altijd scherp en fris blijven. 

Aerodynamica. Deze helm is niet zo aero als andere modellen, maar net genoeg om je voor te stellen dat je de Tour de France rijdt of gewoon iets sneller naar je werk gaat dan normaal.

image 2

Riemsysteem. Het is comfortabel, gemakkelijk aan te passen, snel en stevig, met verstelbare gespen en een dubbele ontgrendelingssluiting waarmee je het zelfs met dikke handschoenen kunt bedienen. We leveren er een zacht, gewatteerd stuk stof bij dat kan worden verwijderd en onder de riem kan worden geplaatst om je kin te beschermen als dat nodig is.

Bevestiging verlichting. Om de zichtbaarheid te verbeteren, kan op de helm achterverlichting worden bevestigd. Ledverlichting van Siroko is binnenkort verkrijgbaar. We zijn dol op dit accessoire, omdat het een extra veiligheidsimpuls geeft die verder gaat dan het hoofddoel van de helm.

Ontworpen voor wielrennen. Je kunt hem natuurlijk ook gebruiken om te mountainbiken of op gravel, en zelfs om je door de stad te verplaatsen. Bovendien kun je hem ook in een café dragen en ermee pronken. Sommige fietsers zijn het daar niet mee eens en vinden dat je je helm altijd af moet doen om van een kop koffie te genieten, maar ieder zijn ding.

Hoe kies je de juiste maat fietshelm?

​​Het meest comfortabel is om een meetlint te gebruiken, maar je kunt ook een metalen meetlint gebruiken, of een touwtje en een liniaal. Ga voor de spiegel staan en houd een uiteinde van het meetlint tegen je voorhoofd, twee vingers boven je wenkbrauwen. Rol dan het meetlint uit rond je hoofd tot je terug bent bij het beginpunt. Kijk naar jezelf in de spiegel en controleer of het meetlint recht en boven je oren zit. Deze meting is de omtrek van je hoofd op het bredere gedeelte. Bekijk onze maattabel en kies de maat die het beste bij deze meting past.

image 19

Houd er rekening mee hoe dik of lang je haar is en of je meestal een pet, hoofdband of wintermuts draagt. Deze beïnvloeden de meting van de omtrek, dus het is aan te raden om je hoofd te meten terwijl je draagt wat je normaal onder je helm draagt.

Helm aanmeten

image 20

Hier vind je advies over hoe je je helm op de juiste manier opzet en aanpast aan je hoofd:

  • De bandjes moeten perfect zitten en mogen niet in de knoop raken.
  • Zet je helm op en pas de hoogte aan zodat het precies onder het externe achterhoofdsknobbeltje blijft.
  • Draai aan de draaiknop tot de helm perfect op zijn plaats zit en je je hoofd naar voren kunt kantelen zonder dat hij eraf valt.
  • Verstel de bandjes met de gespen zodat ze zo plat mogelijk blijven en iets onder de oorlel zitten.
  • Verstel de sluiting op de kin met wat spanning op de bandjes. Ze moeten niet te strak zitten, maar ook niet te los. Er moeten, afhankelijk van de grootte, een of twee vingers tussen de bandjes en je kin passen.
  • Stop de overgebleven band in de beschermende stof of rubberen houder. Zo heb je er tijdens het fietsen geen last van. Als je het gevoel hebt dat je altijd die extra centimeters band moet wegstoppen voor elke rit, kun je ze afknippen met een schaar en het uiteinde van het bandje lichtjes branden met een aansteker zodat het niet gaat rafelen.
  • Last but not least is een goede plaatsing van de helm cruciaal. Een afbeelding zegt meer dan duizend woorden, dus bekijk de volgende foto om een idee te krijgen van hoe je je helm op de juiste manier draagt:
image 21

Als je je kostbare hersenen wilt beschermen en tegelijkertijd je status als fietsmode-icoon wilt behouden, zijn hier Siroko helmen in zwart en in wit. Uiteindelijk is fietsen niet alleen een kwestie van genieten en in vorm blijven, maar ook van het veilig en in stijl doen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Aanbevolen artikelen