cover 129

Siroko SRX merinowollen fietssokken

Wanneer het koud begint te worden en je op zoek bent naar sokken die je voeten warm en comfortabel houden, is het een no-brainer: een paar goede fietssokken van merinowol zoals de Siroko SRX is de beste keuze. Koude voeten tijdens het fietsen is onaangenaam en oncomfortabel. Hoewel fietssokken geen eerste prioriteit zijn als het koud is, kunnen ze onze beste bondgenoot worden als het op genieten van je ritje aankomt.

image 4

Sokken zijn een accessoire dat we vaak kiezen op basis van design en stijl, terwijl het belangrijkste eigenlijk is dat ze comfortabel zijn, onze voeten droog houden en ons beschermen tegen kou/warmte en tegen wrijving met de schoen. SRX merinowollen sokken voldoen naadloos aan al deze eisen, zodat je soepel en comfortabel kunt fietsen, op de weg, MTB, gravel, in de stad in de winter of gewoon een fietstochtje met de familie. Dit zijn hun belangrijkste kenmerken:

STOF

SRX-fietssokken van Siroko zijn gemaakt van een mix van merinowol (39%), polyamide (57%) en elastaan (4%) die een uitstekende verhouding tussen warmte en gewicht garandeert, evenals een perfecte pasvorm. Het resultaat is een sok van gemiddelde dikte, niet te volumineus, zodat schoenen die je normaal met zomersokken gebruikt niet te strak zitten en het bloed nog steeds naar je tenen kan stromen. Onthoud: hoe dik en isolerend de stof ook is, als de sok te dik is en geen goede doorbloeding mogelijk maakt, krijg je waarschijnlijk koude en gevoelloze voeten.

uuS ghzNrkY0Tt3xrvDNkt7ICruag99nbWeuqV3slSejfPcAn6vE8iuG9G C7 N2BXpqPkujf3oaaceM4ViFo wuMekCORG2dyRC6I2UmTgeDN7u9aDnsfZwvUuAMr jYKEOkeg8f42aAx4D 6XpfEbTlt2KT1P68COSNhvfJaGa0TD38nEVgb5ErQ

Naast de elasticiteit en het ademend vermogen van polyamide en elastaan zijn er ook alle eigenschappen van merinowol, waaronder thermoregulatie. Als je alle voordelen van deze natuurlijke vezel wilt weten is hier een blogpost waar we dieper op de eigenschappen ingaan en uitleggen waarom het zo veel gebruikt wordt in fietskleding en andere sportkleding.

CONSTRUCTIE

Naast de gebruikte stoffen is ook de constructie van de sok opmerkelijk. De structuur van de meshstof is compact maar ademend, met meer dikte op belangrijke punten zoals de teen en de middenvoet, en minder dikte bij de hiel en de wreef. Dit vermindert gewicht en omvang, en biedt isolatie en comfort waar dat het meest nodig is. 

Om wrijving of ongemak te voorkomen, zijn er geen naden bij contact- of drukpunten zoals de tenen, wreef, hiel en enkels.

ONTWERP

image 6

Qua ontwerp hebben de merinosokken van SRX dezelfde kenmerken als de Siroko’s S1 sokken.

  • Elastische boogband rond de voet om de sokken op hun plaats te houden en te voorkomen dat ze bij de teen van de schoen dubbel gaan zitten.
  • Brede, stevige elastische boord om te voorkomen dat de sok naar beneden glijdt.
  • Metatarsale padding om de druk bij het trappen te verlichten. 
  • Y-vormige hiel voor een perfecte pasvorm.

SOKHOOGTE

SRX-sokken van merinowol hebben een middelhoog model, wat betekent dat ze ongeveer 18 cm hoog zijn. Ze bieden uitstekende bescherming voor scheenbeen en kuit als extra laag onder de fietsbroek.

image 7

Als je meer wilt weten over de verschillende sokhoogtes, kun je onze gids over fietssokken  bekijken. Hier lees je alle belangrijke aspecten waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van de fietssokken die het best bij je passen. Vergeet niet te kijken naar de twee SRX-modellen van Siroko, waarvan we de kenmerken in dit artikel beschrijven. We zijn er vrij zeker van dat de grijze Maloja of de klassieke zwarte Grappa aan je verwachtingen voldoen door je voeten warm, droog en comfortabel te houden.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Aanbevolen artikelen