Cover 175

Siroko stuurtas: Voordelen en gebruik

Stuurtassen zijn handig en functioneel en zoals we hebben gezien in deze blogpost over kleding en accessoires voor gravel, worden ze al gebruikt sinds de allereerste moderne fietsen, voor fietstochten over middellange en lange afstanden. De daaropvolgende populariteit begon dankzij gravelfietsen en bikepacking. Omdat wij fietsers graag experimenteren en nieuwe dingen uitproberen, hebben we ontdekt welke voordelen stuurtassen zoals de Siroko Rainforest en Siroko Yellowstone te bieden hebben. Lees verder om meer te weten te komen over dit veelzijdige item: waar het voor dient, welke voordelen het heeft, of je het nodig hebt of niet, wanneer en hoe je het kunt gebruiken en wat je erin kunt opbergen.

image

Wat is een stuurtas voor op de fiets?

Dit accessoire wordt aan het stuur bevestigd en dient als extra opbergruimte. Deze tassen zijn vooral handig voor middellange en lange afstandsritten, maar je kunt ze ook gebruiken voor dagelijkse ritten naar je werk, of om spullen in op te bergen die je niet wilt meenemen in de zakken van je wielershirt, zadeltas of gereedschapstas.

Stuurtassen zijn er in verschillende soorten en maten, maar over het algemeen zijn ze ontworpen om stevig, licht en gemakkelijk toegankelijk te zijn. De stuurtas van Siroko (inhoud 4 liter) wordt beschouwd als een compact-middelgroot formaat en heeft net als de meeste andere tassen binnenvakken om je spullen georganiseerd te houden. Er zit ook een buitenvak in voor meer opbergruimte.

Stuurtassen, waaronder de modellen van Siroko, zijn gemaakt van resistente en waterafstotende materialen om de binnenkant te beschermen als de tas nat wordt. Een andere praktische functionaliteit die de tas van Siroko te bieden heeft, is dat hij afneembaar is. Hij heeft een extra schouderband, perfect voor gebruik buiten de fiets, zodat je hem bij je kunt dragen als je de fiets parkeert.

image 1

Waar kun je een stuurtas allemaal voor gebruiken?

In gedachten houdend dat de belangrijkste functie het dragen van je spullen is, laten we je een paar voorbeelden zien die je kunnen helpen zien hoe handig deze tas kan zijn:

Ben je gek op fotografie en maak je graag foto’s met je telefoon of een camera als je een ritje gaat maken? Met deze tas houd je je telefoon of camera goed beschermd en gemakkelijk toegankelijk. Je hebt ook voldoende ruimte voor andere accessoires zoals een klein statief, een cameralens, extra batterijen… Een ander voordeel is dat als je veel zweet, je telefoon of camera beter beschermd is tegen vocht dan in de zakken van je wielershirt.

Gebruik je je fiets voor woon-werkverkeer? Als je geen grote rugzak nodig hebt, is onze Siroko stuurtas precies goed voor jou om je lunch, wat fruit en een boterham in te bewaren, naast al je persoonlijke spullen. Je kunt er zelfs een regenjas in kwijt voor als het regent op weg naar je werk of terug naar huis.

Hou je niet van zadeltassen maar wil je toch alle essentiële hulpmiddelen bij je hebben in geval van pech? Nou, in de stuurtas van Siroko passen: een middelgrote pomp, twee of drie reserve binnenbanden, een multitool, eten voor onderweg, je telefoon, een paar handschoenen, een paar armstukken, en je hebt zelfs nog ruimte over als je alle spullen goed organiseert. Zeg maar dag tegen overvolle zakken van je wielershirt!

Dit zijn maar een paar voorbeelden, zodat je een idee krijgt waarvoor je de stuurtas kunt gebruiken. Als je echter meestal uitstapjes maakt van 2-3 uur op bekende wegen, dan kun je misschien volstaan met alleen een zadeltas of een gereedschapstas.

image 2

Voordelen van een stuurtas

Gemakkelijke toegang: Deze tas zit op een handige en toegankelijke plek voor je handen en je ogen. Zo kun je gemakkelijk alles pakken wat je nodig hebt zonder dat je halverwege de route hoeft te stoppen of van je fiets hoeft te stappen.

Extra opslagruimte: Je kunt meer spullen meenemen dan normaal, of gewoon wat ruimte vrijmaken op je fiets of in je kleding, waar je normaal snacks, water, extra kleding, gereedschap, reserveonderdelen, de telefoon, sleutels en nog veel meer bewaart.

Veiligheid: Sommige tassen, waaronder die van Siroko, hebben reflecterende details om je zichtbaarheid in slecht verlichte gebieden te verbeteren. Ze zijn ook een veilige plek om je spullen te bewaren dankzij de vele ritsen en de optie om de tas gemakkelijk los te maken en als schoudertas mee te nemen met de extra riem.

Bescherming: De meeste stuurtassen zijn waterafstotend of waterdicht, waardoor je spullen ook beschermd zijn tegen de regen en je eigen zweet, zoals we al eerder zeiden. Bovendien zijn je spullen bij een val beter beschermd dan in de zakken van je wielershirt.

Nadelen van een stuurtas

Incompatibiliteit: Afhankelijk van de grootte en het model van de fiets en de structuur van de tas zelf, is het mogelijk dat de tas niet past op het stuur van de fiets. Daarom moet je voor de aankoop rekening houden met de beschikbare ruimte rond het stuur en de voorkant van je fiets.

image 4

Zit in de weg van je rem- en versnellingskabels: Als je fiets mechanisch schakelt en de versnellingskabels overal zitten, los van het stuur, is de kans groot dat de tas de werking van de remmen en het schakelen belemmert. V-brakes en cantilever remmen werken niet goed met stuurtassen, vooral niet met middelgrote en grote tassen.

Belemmert of beperkt het gebruik van GPS en verlichting: Afhankelijk van de grootte van de tas en het type bevestiging dat je GPS en verlichting hebben, kan het een uitdaging zijn om ze op de juiste manier op het stuur te installeren. In sommige gevallen moet je ook de positie van de verlichting en de fietscomputer aanpassen. Gelukkig zijn de meeste soorten bevestigingen compatibel met de tas van Siroko.

Beïnvloedt het rijgedrag: Een extra gewicht vooraan tijdens het rijden beïnvloedt het rijgedrag van de fiets. Hoe zwaarder het gewicht, hoe moeilijker het is om te draaien en te remmen. Maar maak je geen zorgen: zolang je de tas niet vult met zwaar lood, zul je het gewicht van je tas niet echt merken omdat de spullen erin meestal licht van gewicht zijn.

Grotere luchtweerstand: Als snelheid belangrijk voor je is, dan is een stuurtas waarschijnlijk niet de beste keuze voor jou.

Esthetiek: Visueel is een fiets met een stuurtas niet erg esthetisch. Maar als het de rijervaring voor jou verbetert, moet je je geen zorgen maken over het uiterlijk.

image 5

In een notendop, voordat je een stuurtas koopt, moet je rekening houden met het soort fietsen dat je hebt en het soort ritten dat je meestal maakt. Als je denkt dat je er een nodig hebt, moet je kijken naar de grootte en de kenmerken en ervoor zorgen dat hij compatibel is met je fiets en met alle andere accessoires die je eventueel voorop hebt. Als je eenmaal de ideale stuurtas hebt, zal het een essentieel item voor je worden, omdat het heel veelzijdig en nuttig is. Onze Siroko stuurtas is er in het zwart en in het geel. Hij is eenvoudig te installeren en erg praktisch, zowel voor lange ritten als voor woon-werkverkeer. Een multifunctioneel accessoire waar je alles uit kunt halen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Aanbevolen artikelen