cover 152 man

Parhaat Siroko-pyöräilypaidat kevät- ja syyskausille

Mitä tulee pyöräilyä varten pukeutumiseen, on nappivalintojen tekeminen helpompaa talvella ja kesällä verrattuna kevääseen ja syksyyn. Viileimpinä kuukausina osaamme yleisesti ottaen pukeutua lämpimästi ja suojautua alhaisilta lämpötiloilta, ja kuumimpina kesäkuukausina valitsemme luonnostaan viileimmät ja kevyet vaatteet. Välikaudet ovat kuitenkin melkoisen hankalia, sillä sopivan vaatetuksen löytäminen koko päiväksi täynnä lämpötilanmuutoksia muodostaa jo haasteen.

Onneksi pyöräilyvaatteet ovat kehittyneet huimasti viime vuosien aikana, ja niissä käytetäänkin erilaisia materiaaleja varmistamaan niiden oikea suojauksen määrä ja käyttömukavuus sekä soveltuvuus kaikkiin lämpötilanmuutoksiin, jotka tulevat tutuiksi erityisesti keväällä ja syksyllä. Tässä artikkelissa käymme läpi erilaiset Sirokon pyöräilyosiossa saatavilla olevat pyöräilypaitatyypit.

Ennen kaikkea kannattaa pitää mielessä, että kevään ja syksyn oikeanlaisen pukeutumisen avain on eri vaatekappaleiden yhdistelyssä ja siinä, että pitää aina mukanaan mieluummin liikaa kuin liian vähän vaatetta – sitä vartenhan takataskut ovat. Myös erilaisten, satulassa puettavien ja riisuttavien kerrosten valitseminen, sekä ekstrasuojan mukana pitäminen kylmää ja sadetta vastaan, ovat ensiarvoisen tärkeitä asioita varmistamaan, että nautit myös välikausipyöräilystä.

Pitkähihainen lämmin M4-pyöräilypaita

Tämä malli soveltuu 5–16 ºC:n lämpötiloihin ja on saatavilla sekä miesten että naisten versioissa laajassa värivalikoimassa. Tämän pyöräilypaidan ehdottomasti parhaita puolia on sen italialaisen Carvico-kankaan monipuolisuus. Se tarjoaa erinomaista hengittävyyttä sekä optimaalista lämmönsäätelyä ja suojaa – lopputuloksena on äärimmäinen käyttömukavuus.

image 19

Tämä pyöräilypaita voidaan yhdistää kulloisenkin lämpötilavälin mukaan minkä tahansa tyyppisen aluskerroksen kanssa: hihattoman mesh-aluspaidan, lyhyt- tai pitkähihaisen merinovillaisen kerrastopaidan jne. kanssa. Ekstrasuojaa kaivatessasi voit yhdistää sen sadetakkiin tai pyöräilyliiviin.

Pitkähihainen merinovillainen SRX-pyöräilypaita

Tätä pyöräilypaitaa suositellaan käytettäväksi lämpötilavälillä 8–20 ºC. Tällä hetkellä sitä on saatavilla ainoastaan miehille kahdessa klassisessa ja tyylikkäässä värissä SRX Pro World Racessa ja SRX Pro Exclusivessa.

image 20

Tämä malli ei tarjoa yhtä paljoa lämpösuojaa, kuin aiemmin mainittu pitkähihainen lämmin M4. Korkealaatuisen merinovillan ja polyesterin yhdistelmä saavuttaa kuitenkin optimaalisen lämmöneristyksen ja hengittävyyden.

Sen ihonmyötäisen istuvuuden ansiosta sitä voidaan käyttää samaan tapaan kuin muitakin pitkähihaisia pyöräilypaitoja yhdistettynä minkä tahansa tyyppiseen pyöräilyaluskerrokseen. Päällimmäiseksi kerrokseksi voi lisätä myös kevyen pyöräilyliivin, kuten Blaastin, pyöräilysadeliivin, kuten SRX Pro Layerin tai ylimääräistä lämpöeristystä tarjoavan mallin, kuten SRX Ultra Warmin.

Pitkähihainen M2-pyöräilypaita

image 21

Lämpötilat kohoavat (10–20 ºC:een), joten nyt on aika pukea päälle mikä tahansa monista erilaisista M2-pyöräilypaitamalleista naisille ja miehille. Tällä hetkellä Sirokolla saatavilla olevista malleista ovat naisten Eclipse ja miesten Arizona kaksi eniten myytyä. Uudistamme joka sesonki mallistoamme pyöräilijöiden maun sekä trendien mukaan.

image 22

Mitä tulee tämän paidan käyttämiseen yhdessä muiden vaatekappaleiden kanssa, on sinulla käytettävissäsi samat vaihtoehdot kuin M4- ja SRX-pyöräilypaitojenkin kanssa.

M2 on superkevyt ja hengittävä pitkähihainen pyöräilypaita, jota voidaan käyttää myös kesällä. Jos päätät käyttää pitkähihaista kuumimpina ja/tai kosteimpina kesäpäivinä, suosittelemme jompaakumpaa näistä kahdesta SRX-mallista: Pro Kühtai ja Pro Roselend. Ne ovat vieläkin kevyempiä ja hengittävämpiä.

Sopiiko lyhythihainen pyöräilypaita kevääseen ja syksyyn?

Kyllä sopii. Kunhan tiedät sietäväsi kulloisiakin lämpötiloja ilman, että sinulle tulee liian kylmä, voit aivan hyvin käyttää lyhythihaista pyöräilypaitaa. Sitä, kannattaako se yhdistää irtohihoihin, vai vain valita alun perinkin pitkähihainen pyöräilypaita, kävimme yksityiskohtaisemmin läpi tässä blogipostauksessa. Suosittelemme lukemaan sen saadaksesi aiheesta hyödyllistä lisätietoa.

image 23

Meiltä Sirokolla löytyy kolmea eri tyyppistä lyhythihaista pyöräilypaitaa. Mallit ovat nimeltään M2, M3 ja SRX (ja kaikki niistä ovat saatavilla sekä miesten että naisten versioissa). Voit käyttää mitä tahansa näistä kolmesta, mutta neuvomme on käyttää M2:ta yhdistettynä lyhythihaiseen merinoaluskerrokseen, irtohihoihin sekä tuulenpitävään liiviin tai pyöräilysadeliiviin. Irtohihat ja liivit ovat asusteita, jotka on helppo ottaa pois kesken matkan – ja lisäksi sinulla on aina lisäsuojaa mukana.

Lopuksi haluamme vielä mainita, että edellä mainitut suositukset ovat melkoisen yleisiä, sillä ilmastot vaihtelevat huomattavasti maittain ja pyöräilijöiden kylmän- ja lämmönsietokyvyt ovat nekin hyvin yksilöllisiä. Esimerkiksi kevätsää Etelä-Espanjassa on hyvin erilainen kuin meillä täällä Suomessa. Keväällä Málagaan matkustava suomalaispyöräilijä käyttää siellä pyöräillessään mitä todennäköisimmin kesävaatteita, kun taas paikalliset käyttävät yhä talvipyöräilyvaatteitaan. Pidä siis nämä neuvot mielessä: Kerrospukeudu ja pidä mukanasi mieluummin liikaa kuin liian vähän vaatetta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaaditut kentät on merkitty *

Suositellut artikkelit