cover 152 man

De beste Siroko wielershirts voor het voor- en najaar

In de winter en de zomer is het gemakkelijker om de juiste fietskleding te dragen dan in de lente en de herfst. Tijdens de koudste maanden zorgen we ervoor dat we warm gekleed zijn en goed beschermd tegen lage temperaturen, en tijdens de warmste maanden denken we altijd aan het dragen van koele en lichte kleding. De overgangsseizoenen zijn echter vrij lastig, omdat het vinden van de juiste kleding voor een hele dag vol temperatuurwisselingen best een uitdaging is.

Gelukkig is fietskleding de laatste jaren sterk geëvolueerd, en worden er veel verschillende stoffen gebruikt om de juiste hoeveelheid bescherming en comfort te garanderen, terwijl ze geschikt zijn voor alle temperatuurschommelingen in het voor- en najaar. In deze blogpost bespreken we de verschillende soorten wielershirts in onze Siroko fietscollectie.

Om te beginnen moeten we niet vergeten dat de sleutel voor een adequate kledingstijl in het voor- en najaar is dat je verschillende kledingstukken moet combineren en nooit tekort komt: daar zijn achterzakken voor. Het kiezen van alle verschillende lagen om ze aan en uit te trekken terwijl je op het zadel zit, en het meenemen van voldoende extra bescherming tegen kou en regen, is essentieel om in deze seizoenen lekker te kunnen fietsen.

M4 thermo wielershirt met lange mouwen

Geschikt voor temperaturen tussen 5 en 16 ºC, en beschikbaar voor zowel mannen als vrouwen in een groot aantal kleuren. De veelzijdigheid van de Italiaanse Carvico-stof is het hoogtepunt van dit wielershirt, dat zowel een hoog ademend vermogen als optimale warmteregulering en bescherming biedt voor het grootste comfort.

image 19

Dit wielershirt kan, afhankelijk van het temperatuurbereik, worden gecombineerd met elk ondershirt: een mesh ondershirt zonder mouwen, een merinowollen ondershirt met korte of lange mouwen, etc. ― en voor extra bescherming kun je het dragen met een regenjas of fietsvest.

SRX merinowol wielershirt met lange mouwen

Aanbevolen voor temperaturen tussen 8 en 20 ºC. Dit wielershirt is momenteel alleen verkrijgbaar voor mannen, in twee modellen met klassieke en elegante kleuren: SRX Pro World Race en SRX Pro Exclusive.

image 20

Dit wielershirt biedt minder thermische bescherming dan het vorige. De combinatie van hoogwaardige merinowol en polyester zorgt echter voor optimale thermische isolatie en ademend vermogen.

Door de goede pasvorm kan het net als elk ander wielershirt met lange mouwen worden gebruikt in combinatie met elk type fietsbasislaag. Vervolgens kun je er een licht fietsvest overheen dragen, zoals de Blaast, een regenvest om te fietsen zoals de SRX Pro Layer, of een met extra thermo-isolatie zoals de SRX Ultra Warm.

M2 wielershirt met lange mouwen

image 21

De temperaturen stijgen weer (10-20 ºC), dus nu is het tijd om een van de vele verschillende M2 wielershirts te dragen voor vrouwen en mannen. De Eclipse voor vrouwen en de Arizona voor mannen zijn twee bestsellers die nu bij Siroko verkrijgbaar zijn. Elk seizoen worden de stijlen vernieuwd om aan de smaak van de klanten te voldoen en de mode te volgen.

image 22

Voor het combineren van dit wielershirt met andere kledingstukken heb je dezelfde mogelijkheden als bij de M4 en SRX wielershirts.

De M2 is een superlicht en ademend wielershirt met lange mouwen dat ook in de zomer kan worden gedragen. Als je echter besluit een longsleeve te gebruiken voor de warmste en/of meest vochtige dagen, raden wij een van deze twee SRX modellen aan, de Pro Kühtai en de Pro Roselend. Die zijn nog lichter en beter ademend.

Wielershirts met korte mouwen: Geschikt voor de lente en de herfst?

Ja. Zolang je weet dat je de temperaturen aankunt zonder het te koud te krijgen, kun je een wielershirt met korte mouwen dragen. Of je er armwarmers bij moet dragen of dat je vanaf het begin voor een trui met lange mouwen moet kiezen, hebben we uitvoeriger besproken in deze blogpost. Wij raden je ten zeerste aan er eens naar te kijken voor extra informatie.

image 23

Bij Siroko hebben we drie verschillende soorten wielershirts met korte mouwen: M2, M3 en SRX (allemaal verkrijgbaar voor zowel mannen als vrouwen). Je kunt elk van deze drie gebruiken, maar ons advies is om de M2 te gebruiken in combinatie met een merino ondershirt met korte mouwen, armwarmers en een winddicht vest of regenvest. Dit zijn drie accessoires die je gemakkelijk kunt uittrekken en je hebt altijd extra bescherming.

Tot slot willen wij duidelijk maken dat onze aanbevelingen vrij algemeen zijn, aangezien niet alle klimaten hetzelfde zijn en niet alle fietsers dezelfde tolerantie hebben voor lage of hoge temperaturen. Zo is het voorjaar in Zuid-Spanje niet hetzelfde als in Denemarken. Een Deense fietser zal in het voorjaar in Málaga waarschijnlijk zomerkleding dragen, terwijl een fietser uit Málaga waarschijnlijk nog winterkleding zal dragen. Houd hier dus rekening mee: Draag laagjes en zorg dat je niets vergeet.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Aanbevolen artikelen