Cover 184

Fietsbenodigdheden: 15 items die elke fietser mee moet nemen

Stel je voor dat je aan het fietsen bent, met een grote glimlach en de wind op je gezicht en dan… BOEM! Je krijgt een lekke band. Nu sta je ineens ergens, zonder een nieuwe binnenband. Wat als je op het punt staat flauw te vallen van de honger? Je hebt in ieder geval je telefoon bij je, toch? Het is een wonder dat je eraan gedacht hebt om je fiets mee te nemen. Maar goed, grapjes daargelaten, we zijn allemaal weleens beginnende fietsers geweest en we zijn allemaal weleens vergeten mee te nemen dat later ons leven zou kunnen redden.  En we hebben geleerd van deze ongelukkige fouten. Maak je dus geen zorgen. Wij zijn er om ervoor te zorgen dat je klaar bent om elke uitdaging aan te gaan met deze lijst van 15 essentiële items die je mee moet nemen op elke fietstocht:

Helm

Cover 179 Siroko

Veiligheid voorop. Dit is het belangrijkste, want een perfect passende helm kan de kans op hoofdletsel bij een ongeval aanzienlijk verkleinen. In deze blogpost hebben we het over de Siroko fietshelm en hoe je ‘m moet gebruiken.

Verlichting

image

Goede fietsverlichting is belangrijk om gezien te worden door andere voertuigen en, als je ‘s nachts of bij slecht zicht moet rijden, om te zien waar je naartoe gaat. Hier vind je meer info over de verschillende soorten fietsverlichting.

Hydratatie

hydro bike water bottle lookbook 01 mobile

Te allen tijde goed gehydrateerd zijn is cruciaal, vooral als het buiten warm is, dus afhankelijk van de duur en intensiteit van de rit, moet je ervoor zorgen dat je altijd water bij je hebt in je bidon of in je drinkzak, en onderweg stoppen om het bij te vullen zodra het op is. Bovendien, als je veel zweet, de temperaturen te hoog zijn en de route lang is, is het ook aan te raden om minerale zouten of tabletten mee te nemen om aan te vullen wat je verliest.

Eten en snacks

cover 115

Voor een ontspannen, korte rit hoef je niet echt iets te eten mee te nemen, maar als je van plan bent om langer dan een uur te rijden, is het altijd aan te raden om wat eten en snacks mee te nemen: een banaan, een zakje dadels of noten, een energiegel, energierepen, enz. Dit geeft je alle kracht die je nodig hebt om te herstellen en door te gaan. In deze blogpost bespreken we hoeveel je moet eten, op basis van de duur en intensiteit van je workout, en hier vind je wat ideeën en meer informatie over wat je kunt eten en hoe je energierepen, gels en rijstwafels maakt.

Latex, vinyl of nitril handschoenen

Een paar handschoenen is cruciaal om te voorkomen dat je handen onder het vet en vuil komen te zitten wanneer je een binnenband verwisselt, een gebroken ketting vervangt of de ketting weer op zijn plaats legt.

Binnenbandvervanging, reparatiesets, een tubeless reparatieset, enz.

Je kunt altijd een lekke band krijgen en je moet goed voorbereid zijn. Zorg ervoor dat je altijd ten minste een nieuwe binnenband, een paar pleisters, bandenlichters en, als je tubeless banden gebruikt, een reparatieset voor dit type band met pluggen en een lekzoeker bij je hebt. Zorg er ook voor dat je weet hoe je een lekke band op de juiste manier repareert, dus bekijk wat tutorials op Youtube voor het geval je dat nog niet weet.

Pomp of CO₂-inflator

image 25

Het heeft geen zin om al het bovenstaande mee te nemen als je niets hebt om de band mee op te pompen. Er zijn grote, middelgrote en minipompen. Kies gewoon degene die het beste past bij je behoeften, budget en fiets, en zorg ervoor dat hij compatibel is met de ventielen van je banden (Presta of Schrader). Je kunt ook een CO₂-inflator en een paar cartridges gebruiken, maar nogmaals, zorg ervoor dat je weet hoe je deze moet gebruiken en dat je de band goed hebt gerepareerd. Als je tubeless gaat, controleer dan of het afdichtmiddel compatibel is met CO₂ of niet, want je zou het afdichtmiddel kunnen beschadigen waardoor het de lekken niet goed kan dichten.

Multi-tool

De set moet inbus- en/of torxsleutels bevatten die passen op de schroeven op je fiets, evenals een gereedschap om de ketting te breken en verschillende schroevendraaiers. Deze gereedschappen zijn gevoelig voor roest, dus bewaar de kit in een plastic zak of in de handschoenen die we hierboven noemden.

Quick links

Weinig dingen zijn zo goedkoop, klein en handig als deze. Met een kettingbreker en een quick link kun je gemakkelijk een gebroken ketting repareren.

Adapter voor ventiel


Een ander handig klein voorwerp dat niet veel ruimte inneemt en een levensredder kan zijn, is een adapter voor je ventiel. Als je CO₂-patronen op zijn of als je pomp de banden niet oppompt, kun je met deze adapter een andere luchtpomp van een benzinestation of fietswinkel gebruiken.

Bandenlaars voor noodgevallen

Dit is een item waar de overgrote meerderheid van de fietsers niet op let en waarvan ze zouden willen dat ze het bij zich hadden als er een band scheurt.

De thuismethode om een grote snee in de band te repareren is een stuk oude band aan de binnenkant van de snee plakken met de lijm die bij de patchkit wordt geleverd. Zo dicht je de scheur af en kun je beginnen met het oppompen van de nieuwe binnenband, of de band zelf meteen oppompen als je tubeless gebruikt.

image 1

Een andere optie zijn bandenpleisters. Er zijn verschillende soorten en formaten, sommige bevatten lijm en verschillende patchvormen en -groottes. Andere zijn zelfklevend, zoals deze van Park Tool.

Persoonlijke identificatie

Als je meestal alleen fietst, kan het nooit kwaad om je identiteitskaart of een andere vorm van identificatie bij je te hebben. Zorg er ook voor dat je ergens een contactpersoon voor noodgevallen opschrijft voor het geval je een ongeluk krijgt. Op die manier kunnen de autoriteiten of de hulpdiensten die je komen redden contact opnemen met je dierbaren en hen laten weten wat er is gebeurd.

Een eenvoudige sticker op je helm of op een zichtbare plek op je fiets zou voldoende moeten zijn om dit nummer op te schrijven. Je kunt ook meer nuttige informatie vermelden, zoals je bloedgroep, allergieën of eerdere gezondheidsproblemen.

Contant geld

We leven in een digitaal tijdperk en we kunnen tegenwoordig zelfs betalen met onze telefoon zonder een fysieke bankpas, maar toch is het altijd verstandig om wat contant geld bij je te hebben, omdat sommige winkels of bedrijven alleen contante betalingen aannemen.

Medicijnen voor noodgevallen

Als je een bepaalde allergie of aandoening hebt waarvoor je dringend medicatie nodig hebt, bijvoorbeeld als je astma hebt of een ernstige allergische reactie op muggenbeten, is het aan te raden dat je die meeneemt.

Telefoon

peso f12abd61 b3fa 40a9 bc26 9e4c07deede6

Laten we eerlijk zijn, de meeste mensen gaan de deur niet uit zonder hun telefoon. Hij is niet alleen onmisbaar voor noodgevallen, maar helpt ons ook met betalen, verplaatsen, foto’s maken en informatie opzoeken onderweg. We hebben twee aanbevelingen: Eén, gebruik hem niet tijdens het fietsen, want dan kun je te afgeleid raken en een ongeluk veroorzaken of krijgen. Twee, zorg ervoor dat hij volledig opgeladen is voordat je op pad gaat, zodat je niet het risico loopt dat de batterij leegraakt.

In deze lijst hebben we de meest cruciale fysieke items behandeld die je nodig hebt, maar er zijn andere soorten “uitrusting” die je niet in de zakken van je fietstrui kunt stoppen en die net zo essentieel zijn. Motivatie als brandstof; vrienden om de fietservaring nog leuker te maken; en natuurlijk een onverzadigbare passie en wil om te verbeteren. Uiteindelijk is het belangrijk om de juiste fysieke uitrusting te hebben en te weten hoe je die moet gebruiken, maar dat zal ons niet ver genoeg brengen zonder onze passie.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Aanbevolen artikelen