impermeable chica

Siroko J2 regenjacks: bescherming om te fietsen in de regen

Als je wilt blijven fietsen als het weer slechter wordt, kun je maar beter een waterafstotend jack zoals de J2 van Siroko bij de hand hebben, want we hebben ze niet alleen ontworpen om je droog te houden als het regent of de wegen nat zijn, maar ook om je te beschermen tegen de koude wind of lucht tijdens een lange afdaling.

Er zijn specifieke modellen voor mannen en vrouwen en ze dienen als derde, waterbestendige laag waar we het over hadden in ons blog over het beschermen van je core. Met de juiste combinatie van een ondershirt en tussenlaag kan de J2 het hele jaar door worden gedragen in een breed scala aan temperaturen en weersomstandigheden. Deze grote veelzijdigheid en bruikbaarheid wordt bereikt door het feit dat Siroko J2 jacks pakbaar en compact zijn, zodat je ze “voor het geval dat” mee kunt nemen in je wielershirt of jaszak.  

Stof

J2 regenjacks zijn gemaakt van 100% nylon met een waterafstotende buitencoating en een binnenmembraan van polyurethaan dat ze waterdicht maakt tot 10.000 mm waterkolom.

image

“Nylon, het spul waarvan panty’s voor vrouwen zijn gemaakt?” zou je kunnen vragen. Ja, en ook ballistisch nylon, een buitengewoon sterke stof, een van de meest gebruikte basismaterialen voor sportkleding. Van oorsprong en qua molecule is nylon niet “waterdicht”, maar het wordt waterafstotend gemaakt door middel van productietechnieken en uitwendige coatings.

Model en Pasvorm

J2 damesjacks hebben een andere pasvorm dan herenjacks. Dit zorgt voor een betere aansluiting op het vrouwen- en mannenlichaam. Het is niet aan te raden dat een vrouw een herenregenjack draagt of andersom, omdat de stof niet erg elastisch is. Als een vrouwelijke fietser echter een herenmodel wil of omgekeerd, moet hij of zij gewoon zijn of haar maten opnemen en in de maattabel kijken of het zal passen.

Zoals we je altijd al aanraden, is het van essentieel belang dat elke fietser, man of vrouw, zijn of haar lichaamsmaten opmeet en de maattabel voor elk kledingstuk controleert alvorens tot aankoop over te gaan.

image 1

Wat het ontwerp betreft, zijn de mouwen lang genoeg zodat wanneer je je lichaam strekt om het stuur vast te houden, je armen niet onbedekt raken. De manchetten zijn afgewerkt met een zeer elastische rubberen band die het mogelijk maakt de jas aan en uit te trekken, en tegelijkertijd een perfecte pasvorm bij de polsen garandeert om het water buiten te houden. 

Het achterpaneel is langer dan normaal om de hele onderrug en billen te beschermen tegen het water dat van de wielen spat. Het voorpand is iets korter om plooien en hinderlijk wapperen van de stof tijdens de rit te voorkomen. We moeten er echter op wijzen dat regenjacks niet het beste kledingstuk zijn om onze weerstandscoëfficiënt te optimaliseren

Kraag en Taille

image 2

De kraag is verhoogd om extra bescherming te bieden en water buiten te houden. Waterdichte stof is nutteloos als de regen door de bovenkant naar binnen komt. 

Het regenjack kan losjes worden gedragen of in de zoom worden aangetrokken met een elastisch trekkoord. Op deze manier kunnen we het niet alleen aanpassen aan de wensen van de fietser, maar bereiken we ook nog twee andere dingen:

  1. Betere thermische isolatie of ventilatie. Als we willen voorkomen dat er lucht binnendringt, trekken we het gewoon strakker aan, en als we wat lucht willen binnenlaten, maken we het losser. 
  2. Gemakkelijker toegang tot de zakken van je wielershirt of winterjas. Voor een goede waterafstotendheid en om onnodige openingen en gaten te vermijden, hebben J2-jacks geen eigen zakken of toegang tot zakken van de kledingstukken eronder. Dat is waar het elastische trekkoord van pas komt. Door het los te maken, kun je onder het regenjack reiken of het omhoog trekken om een reep of gel te pakken.
image 3

Verzegelde rits en naden

Water sijpelt door elk gaatje. Daarom moet een goede regenjas zowel de rits als de naden hebben afgedicht, zoals het geval is bij de J2 van Siroko. 

Reflecterende details en lasergesneden perforaties

Reflecterende details zijn altijd belangrijk, maar nog meer op een waterafstotend kledingstuk, dat vaak wordt gebruikt in perioden van het jaar met weinig zonuren en wanneer we vaker bij weinig licht te rijden. Alle J2 jassen hebben reflecterende details op de onder- en bovenrug, en op het voorste logo. Voor wat extra zichtbaarheid, bekijk de fluorescerende modellen voor vrouwen en mannen.

image 4

Om de luchtcirculatie te verbeteren, zijn onze regenjacks voorzien van perforaties in de oksels om de condensatie van waterdamp, veroorzaakt door onze lichaamswarmte, te voorkomen.

Wassen

Nylon is een resistent materiaal, maar de waterafstotende coating aan de buitenkant is niet zo duurzaam. Daarom moet je je regenjack goed verzorgen en wassen. Wij raden aan je J2 met de hand te wassen, vooral als er modder en gruis op zit.

We weten dat als je thuiskomt na een fietstocht in de regen, het eerste waar je zin in hebt een warme douche is. Maak van deze gelegenheid gebruik en stap onder de douche met je kleren aan. Als je dan je kleren uittrekt, kun je ze wassen of in ieder geval het grove vuil verwijderen. De rest van de uitrusting moet misschien even in de wasmachine, maar als je regenjack eenmaal schoon is, schud je het gewoon uit onder de douche om overtollig water te verwijderen en laat je het drogen. Dit is de beste manier om de levensduur van de buitenste coating te verlengen. En wanneer deze zijn waterafstotende eigenschappen verliest, kan je deze herstellen met een van de vele op de markt verkrijgbare impregneringsmiddelen.

Dit zijn alle kenmerken van Siroko’s J2 regenjacks. Het is een pakbaar en compact waterafstotend kledingstuk dat vaker van pas komt dan je zou denken, dus het is altijd de moeite waard om er een op zak te hebben. Vooral als je gaat fietsen zonder het weerbericht te checken of als je hoopt dat het onweer is gaan liggen. En als je zo’n fietser bent die graag regen en modder meemaakt, maar niet per se vanaf je bank, kijk dan eens naar Parijs-Roubaix 2021.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Aanbevolen artikelen