impermeable chica

Siroko J2 -sadetakit: suojaa sateessa pyöräilyyn

Jos haluat jatkaa pyöräilyä huonollakin säällä, on vedenkestävä takki, kuten Sirokon J2 järkevä hankinta. Olemme suunnitelleet malliston pitämään pyöräilijän paitsi kuivana, kun sataa tai tiet ovat märät, mutta suojaamaan myös kylmältä tuulelta tai ilmalta pitkillä laskuosuuksilla.

Tarjolla on erityisesti miehille ja naisille suunnattuja malleja. Ne toimivat kolmantena, vedenkestävänä kerroksena, josta puhuimme keskivartalon suojausta käsittelevässä artikkelissamme. Yhdistämällä siihen oikeat alus- ja välikerrokset voi J2:sta käyttää koko vuoden ympäri hyvin erilaisissa lämpötiloissa ja sääolosuhteissa. Siroko J2 -takkien loistava monipuolisuus ja hyödyllisyys saavutetaan sillä, että ne ovat helposti kasaan taiteltavia ja kompakteja. Voit siis pitää niitä mukana kaiken varalta joko pyöräilypaitasi tai -takkisi taskussa.

Kangas

J2-sadetakit on valmistettu 100-prosenttisesti nailonista. Ne sisältävät vettä hylkivän ulkopinnoitteen ja sisäosan polyuretaanikalvon, jotka tekevät takeista vedenkestäviä jopa 10 000 mm:n vesipilariarvoon saakka.

image

Saatat miettiä, onko kyse samasta nailonista, josta naisten sukkahousut valmistetaan. Tässä tapauksessa kyse on ballistisesta nailonista, poikkeuksellisen vahvasta kankaasta, joka on yksi yleisimmin käytetyistä urheiluvaatteiden pohjamateriaaleista. Alun perin ja molekyylitasolla ei nailon ole itsessään vesitiivis materiaali, mutta siitä voidaan tehdä vedenkestävä tuotantomenetelmien ja ulkoisten pinnoitteiden avulla.

Leikkaus ja muotoilu

J2-takkien naisten ja miesten mallien leikkaukset eroavat toisistaan. Näin voidaan taata parempi istuvuus nais- ja miesvartaloille. Naisten ei suositella käyttävän miesten sadetakkia tai miesten naisten sadetakkia, sillä kangas ei ole erityisen joustavaa. Jos naispyöräilijänä kuitenkin haluat mieluummin valita miesten mallin tai toisin päin, kannattaa ensin ottaa omat mitat ja tarkastaa koko-opas nähdäksesi, sopiiko malli sinulle.

Itse asiassa – kuten aina suosittelemme – on tärkeää, että jokainen pyöräilijä, oli hän sitten mitä sukupuolta tahansa, ottaa vartalonsa mitat ja tarkastaa kuhunkin vaatteeseen liitetyn koko-oppaan ennen ostoksen tekemistä.

image 1

Mitä muotoiluun tulee, ovat hihat tarpeeksi pitkät, jotta venyttäessäsi kehoasi ohjaustangosta kiinni pitääksesi eivät käsivartesi paljastu. Hihansuut on viimeistelty erittäin joustavalla kuminauhalla. Sen ansiosta takki on helppo pukea päälle ja riisua, mutta samaan aikaan kuminauhat takaavat täydellisen istuvuuden ranteiden kohdalta estäen veden pääsyn sisälle.

Takapaneeli on tavallista pidempi. Näin se suojaa koko alaselkää ja takapuolta renkaista roiskuvalta vedeltä. Etupaneeli on hieman lyhyempi. Tämän tarkoituksena on välttää ylimääräisen kankaan rypistyminen etuosaan ja takin lerpattaminen tuulessa matkan aikana. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, etteivät sadetakit ole paras vaate ilmanvastuskertoimen optimoimiseen.

Pääntie ja vyötärö

image 2

Kaulus on korotettu tuomaan ekstrasuojaa ja estämään veden pääsy takin sisälle. Vedenpitävä kangas on hyödytön, jos sade pääsee yläkautta sisälle.

Sadetakkia voidaan pitää löysästi tai sitä voidaan kiristää helmasta joustavalla kiristysnyörillä. Tällä tavoin se voidaan säätää ajajan mieltymyksiin, mutta sillä saavutetaan myös nämä kaksi asiaa:

  1. Parempi lämmöneristys tai ilmanvaihto. Jos haluat estää ilmaa pääsemästä takin sisälle, voit yksinkertaisesti kiristää helmaa. Jos puolestaan haluat päästää enemmän ilmaa sisälle, voit löysentää sitä.
  2. Pyöräilypaidan tai talvitakin taskuihin pääsee helpommin käsiksi. Jotta saavutettaisiin hyvä vedenkestävyys ja vältettäisiin tarpeettomat aukot ja raot, ei J2-takkeja ole varustettu omilla taskuilla tai sellaisilla aukoilla, joiden kautta pääsee käyttämään alla olevien vaatteiden taskuja. Tässä tilanteessa joustava kiristysnyöri on erityisen kätevä. Vapauttamalla sen voit kurottaa sadetakin alle tai vetää sitä ylöspäin napataksesi energiapatukan tai -geelin alla olevasta taskusta.
image 3

Tiivistetty vetoketju ja saumat

Vesi vuotaa läpi jokaisesta pienimmästäkin rakosesta. Siksi hyvän sadetakin tulisi olla varustettu sekä tiivistetyllä vetoketjulla että tiivistetyillä saumoilla. Sirokon J2 sisältää nämä molemmat.

Heijastavat yksityiskohdat ja laserleikatut perforoinnit

Heijastavat yksityiskohdat ovat aina tärkeitä, mutta niiden merkitys korostuu vedenkestävissä vaatteissa, joita käytetään usein vuoden pimeimpinä kuukausina sekä huonon valaistuksen olosuhteissa. Kaikissa J2-takeissa on heijastavia yksityiskohtia ala- ja yläselässä sekä etuosan logossa. Kun kaipaat ekstrahyvää näkyvyyttä, tutustu naisten ja miesten fluoresoivin värein varustettuihin malleihin.

image 4

Ilmankierron parantamiseksi sadetakkimme on varustettu kainalon alueen perforoinnilla. Näin ehkäistään kehon lämmön aiheuttaman vesihöyryn tiivistyminen.

Pesuohjeet

Nailon on kestävä materiaali, mutta ulkoinen vettä hylkivä pinnoite ei kestä kulutusta yhtä hyvin. Tämän vuoksi sadetakin oikeanlainen huolto ja peseminen on erityisen tärkeää. Suosittelemme pesemään J2-takkisi käsin, erityisesti, jos se on mutainen ja hiekkainen.

Kun pääset kotiin pyöräiltyäsi vesisateessa, on mielessäsi ensimmäisenä todennäköisesti lämmin suihku. Käytä tämä tilaisuus hyväksesi ja astu suihkuun vaatteet päällä. Tällä tavoin riisuessasi vaatteesi suihkun alla voit huuhdella ne tai ainakin irrottaa sitkeimmät liat. Muut varusteet voivat vaatia pesua pyykkikoneessa, mutta kun olet huuhdellut sadetakkisi, riittää pelkkä ravistelu suihkussa enimmistä vesistä eroon hankkiutuaksesi. Laita se sitten kuivumaan. Tämä on paras tapa pidentää ulkopinnoitteen käyttöikää. Kun takki menettää vettä hylkivät ominaisuutensa, voit palauttaa ne levittämällä päällykerrokseen jotain monista markkinoilla saatavilla olevista vedenpitäväksi tekevistä tuotteista.

Nämä ovat kaikki Sirokon J2-sadetakin tärkeimmät ominaisuudet. Se on helposti mukaan otettava ja kompakti vedenkestävä vaate, joka tulee tarpeeseen useammin kuin saattaisit kuvitella – sitä kannattaakin kuljettaa aina taskussa mukana. Erityisen kannattavaa tämä on silloin, kun lähdet pyöräilemään tarkastamatta säätiedotusta tai kun lähdet polkemaan toivoen, että myrsky on jo laantunut. Sadetakki on toki eduksi myös siinä tapauksessa, että satut olemaan yksi niistä pyöräilijöistä, joille ei riitä sateen ja mudan kokeminen omasta olohuoneesta käsin Pariisi-Roubaix’n vuoden 2021 kisoja katsellen.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaaditut kentät on merkitty *

Suositellut artikkelit