manguitos mangalarga d747b4a2 e78f 442e b14b ec837344dc81

Langermet trøye eller armvarmer med kortermet trøye? Det klassiske vårspørsmålet

Vårens sykkelkalender betyr Spring Classics, prestisjetunge endagsritt som de 5 monumentene. Fire av dem avholdes om våren: Milan-San Remo, De Ronde van Vlaanderen, Paris-Roubaix og Liège-Bastogne-Liège. Blant andre vårklassikere er det: Ghent-Wevelgem, Amstel Gold Race eller Flèche Wallonne, og semi-klassikere som Dwars door Vlaanderen, Scheldeprijs eller Paris-Camembert.

Våren er en periode med høy aktivitet for profesjonelle syklister, og for amatører og tursyklister betyr det flere soltimer og bedre værforhold å gå ut i og tilbringe tid på sykkelen med mer entusiasme og lidenskap etter å ha sett på klassikerne. Vi kan følge proffsyklistenes eksempel og gå ut med korte ermer på trøyene, men la oss innse det: vi er ikke profesjonelle og vi har ikke en teambil som gir oss faste og flytende matvarer, eller hjelper oss å ta av og legge på lag når vi er underveis. Som amatører drar vi hjemmefra med egne snacks, drinker og … hva skal vi ha på oss for å møte det skiftende vårværet? Det oppstår tvil. I dette Siroko-blogginnlegget vil vi prøve å svare på ett av dem: Langermet trøye eller armvarmere med kortermet trøye?

Det er ikke noe entydig svar. Det avhenger av fire hovedfaktorer:

  • Hvor følsom for temperaturer du er.
  • Hvilken type syklist du er og din kjørestil (tursyklist, fartsfylt, racing …).
  • Klimaet i ditt område.
  • Værmeldingen for dagen.

Disse fire egenskapene kan sammen føre til en spesifikk løsning eller en kombinasjon av to. Du kan velge å bruke en kortermet trøye med armvarmere og en langermet trøye over. Som vi allerede har forklart er sykkelklær veldig allsidige og praktiske, og lar oss skrelle lagene av som på en løk for å finne svaret som passer best for oss.

Hvor følsom for temperaturer er du?

Hvis du blir varm selv om vinteren, er det klart: en kortermet trøye med armvarmere er veien å gå. Med et kortermet termisk undertøy av merinoull kan du enkelt møte en kald morgen. Hvis du er kald selv om sommeren, bør du velge en langermet trøye på toppen av et termisk undertøy av merinoull (kort- eller langermet). Enten du er varme- eller kaldfølsom, er en vindtett vest i lommen et must om våren.

Hvis kroppen din hverken er ekstra varm eller kald, kan du bytte mellom de to forrige løsningene eller bruke alternativet som kombinerer begge deler. Kortermet merino termisk undertøy , kortermet trøye, armvarmer, langermet jersey og vest. Dette vil gi deg tre lag å ta av eller ta på etter behov.

Den typen syklist du er og din kjørestil

Hvis turen er rask og intens, og hvis du ikke har en tendens til å bli kald, bør du velge en kortermet trøye med armvarmere og et kort ermet termisk undertøy. En vindtett vest hjelper deg med å få opp varmen i begynnelsen og holder deg varm i nedkjøringer eller pauser.

En tursyklist som liker å nyte turen og naturen i et mildt og moderat tempo, bør velge en langermet trøye. Under kan de velge mellom et langermet termisk undertøy eller en kortermet trøye pluss armvarmere.

Den samme syklisten kan trenge forskjellige klær avhengig av tempoet på turen. Å sykle med familien eller vennene våre er ikke det samme som å sykle alene. i et mildt tempo, hvis du er den sterkeste syklisten i gruppen vil du kanskje trenge å holde deg litt varmere og ta på deg en langermet trøye. Siden du kjører langsommere enn vanlig vil ikke kroppen din generere så mye varme. På den annen side, hvis du ikke er i form og nettopp har begynt å sykle, vil kroppen din jobbe hardere, så velg kortermet trøye pluss armvarmere.

Når vi drar ut alene og i vårt eget tempo vil kroppen vår generere varme i henhold til hvor varme eller kalde vi vanligvis blir, og i henhold til klima og værforhold i området den dagen.

Vårværet er ikke det samme overalt

Våren gir vanligvis en gradvis økning i temperaturer og flere soltimer. I tempererte og varme klima er de lengre dagene mer merkbare enn temperaturøkningen sammenlignet med vinteren. I andre klimaer begynner det imidlertid å bli varmere, spesielt midt på dagen. Hvert territorium har sitt eget spesielle vårklima, og som om det eksisterende mangfoldet ikke var nok, påvirker klimaendringene mange områder på forskjellige måter, og forårsaker varme eller kalde bølger som er mer typiske for henholdsvis sommer eller vinter.

Det er vanskelig å gi universelle råd fordi vårværet er forskjellig i hvert område. Lokale syklister vet hva vårtemperaturområdet i deres område er, så vår anbefaling er å spørre rundt og få råd fra det lokale sykkelmiljøet.

En annen ting vi kan si deg er at du ikke engang vurderer en kortermet trøye ved temperaturer under 10 ° C. Velg en langermet trøye i stedet, men bare hvis du ikke har en tendens til å bli kald og du liker raske og intense turer – da bør du ta på deg en jakke også. Fra 10 ° C og over kan du begynne å vurdere alternativer til kortermet. Ved temperaturer over 15 ° C vil langermet trøye være for varmt. Men igjen, hver person, hver syklist og hvert klima er helt annerledes.

Se på værmeldingen

Værendringer fra en dag til den neste, eller til og med gjennom hele samme dag, er viktigere for syklister enn den gradvise økningen i temperaturer og soltimer som vi snakket om tidligere. Det er derfor det er viktig å sjekke værmeldingen for området der vi skal sykle, siden vår og høst er årstider med svært uforutsigbare værforhold.

Når det gjelder garderobe, er disse årstidene de mest utfordrende, ettersom de krever allsidige, tilpasningsdyktige plagg som er enkle å ta på eller ta av og oppbevare i lommen. Ved å kombinere sykkelvester og armvarmere med korte eller lange ermer trøyer og spille med forskjellige termiske undertøy, får du et bredt spekter av alternativer for å takle værforandringer mellom dager eller samme vårdag.

Noen regler er klare: hvis det regner, er et vanntett plagg et must; hvis det regner og det er kaldt, ta på deg et langermet termisk undertøy og en langermet trøye; hvis det regner, men det er varmt, bruk et kort ermet termisk undertøy, kortermet trøye og armvarmere. Hvis det ikke regner, avhenger alt av kombinasjonen av de tre faktorene nevnt ovenfor og været. Om våren er nøkkelen å finne hva som fungerer best for deg og hva som lar deg nyte denne fantastiske sesongen full av klassikere og lidenskap for sykling.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke publiseres. Påkrevde felt er markert *

Fremhevede artikler