spring

Opas kevätpyöräilyn pukeutumiseen

Oletko joskus pähkäillyt, mitä laittaa ylle pyöräilyyn keväällä? Tervetuloa kerhoon, sillä olemme varmoja siitä, että jokaisella, joka pyöräilee kevätkuukausien aikana, on jossain pyöräreissun vaiheessa ollut liian kuuma tai liian kylmä. Olet jopa saattanut kokea molemmat näistä epämukavista tuntemuksista saman päivän aikana. Tästä syystä olemme koonneet tämän lyhyen oppaan. Sen avulla varmistat, ettet ole pukeutunut liian lämpimästi, mutta kerroksia löytyy silti tarpeeksi. Olemme ottaneet käsittelyymme tärkeimmät vaatekappaleet, joita tarvitset nauttiaksesi tästä välikaudesta, jonka pyöräilysäät ovat aivan yhtä epävakaat kuin kauniitkin.

Ensin kuitenkin muistutus eräästä seikasta, josta tapaamme aina mainita: Olemassa ei ole yhtä kaikille sopivaa vaihtoehtoa. Jokainen pyöräilijä on erilainen ja paras tapa löytää optimaaliset kevätpyöräilyvaatteet ja -asusteet tarpeisiisi, on nojata omiin sekä alueesi muiden pyöräilijöiden kokemuksiin.

Kaulanlämmitin

image 22

Kaulanlämmitin on pakollinen asuste keväällä. Se on kevyt ja kompakti ja sen voi helposti taitella ja sulloa taskuun tai kiinnittää vaikka ohjaustankoon. Sillä on lisäksi useampi kuin yksi käyttötarkoitus. Se ei pelkästään suojaa kaulaa, vaan voi tarvittaessa peittää myös korvat, nenän ja suun. Jos kaulasi on jo suojassa pyöräilyliivin tai korkeakauluksisen pyöräilypaidan alla, voit käyttää sitä taiteltuna pantana suojaamaan päätäsi ja korviasi.

Pyöräilyirtohihat

image 23

Markkinoilla on tarjolla malleja, jotka on varustettu eri kankailla ja paksuuksilla. Siroko tarjoaa kaksi erilaista mallia, joiden avulla voit sopeutua eri lämpötila-alueisiin. Climatik on täydellinen tyyli kuumempiin päiviin, kun taas Coldblock on suunniteltu 8–15 °C:n lämpötiloihin. Jos haluat lukea tämän monipuolisen asusteen plussista ja miinuksista, olemme selittäneet tässä blogipostauksessa yksityiskohtaisesti, kuinka ja milloin käyttää irtohihoja pyöräillessä

Kevyet pyöräilyhanskat

image 24

Talvihanskat ovat loistava valinta silloin, kun lähdet pyöräilemään aikaisin kevätaamuna. Kun lämpötila – sekä kehon lämpötila että ulkolämpötila – alkaa nousta, käyvät talvihanskat liian kuumiksi ja kätesi hikoavat läpimäriksi. Jos sitten riisut ne, on liian kylmä ja pian haluat pukea ne takaisin. Ratkaisu: kevyet täyspitkän sormiosan sisältävät pyöräilyhanskat tai välikausisormikkaat.

Pitkähihainen pyöräilypaita

image 25

Ja tässä tulee jälleen yksi mahdollisuus, joka on vaihtoehto irtohihoille ja aihe, joka askarruttaa monia pyöräilijöitä: pitkähihainen pyöräilypaita. Tarjolla on monia eri tyylejä, ja tässä on opas siihen, milloin ja kuinka käyttää kutakin niistä. Esimerkiksi Sirokon lämpösuojauksella varustetut M4-pyöräilypaidat sopivat täydellisesti huonosti kylmää sietäville pyöräilijöille, sekä pyöräilyyn sellaisilla alueilla, joilla kevätsää ei ole erityisen lämmin. Puolestaan pitkähihaiset SRX-paidat sopivat loistavasti lämpimiin ilmastoihin sekä pyöräilijöille, joilla tapaa tulla kuuma tai heille, jotka treenaavat erittäin kovaa. M2-mallisto hieman paksummalla ja eristävämmällä kankaalla on näiden kahden väliin jäävä vaihtoehto.

Aluskerros

image 26

Tarjolla on monia kerrosten yhdistelmiä, riippuen siitä, mitä päätät valita alimmaksi kerrokseksi. Esimerkiksi merinovillainen aluskerros (joko pitkä- tai lyhythihainen versio) antaa keväällä tarpeeksi ekstrasuojaa kylmyyttä vastaan, jotta voit yksinkertaisesti lisätä päälle kevyen kesäpyöräilypaidan (joko pitkä- tai lyhythihaisen version) toiseksi kerrokseksi. Mesh-kankaasta valmistettu aluskerros puolestaan pitää kuivana lämpimällä säällä, mutta jos ilma on kylmä, saattaa tähän tarvita vielä lämpösuojauksella varustetun keskikerroksen, kuten Sirokon M4-pyöräilypaidan.

Pyöräilyliivi

image 27

Eräässä ensimmäisistä blogipostauksistamme käsittelimme sitä, milloin käyttää tuulenpitäviä pyöräilyliivejä. Se on yksi monipuolisimmista ja suosituimmista vaatteista, ja sitä voi käyttää vuoden ympäri. Kevät on kuitenkin aikaa, jolloin siitä saa suurimman hyödyn. Aivan kuten irtohihat, myös pyöräilyliivi on erittäin helppo pukea, ottaa pois ja laittaa säilöön. Se vie vain vähän tilaa ja mahdollistaa kehon lämpötilan säätelyn. Siroko tarjoaa kahta vaihtoehtoa: ultrakevyitä pyöräilyliivejä ja SRX-mallia lämpö- ja sadesuojalla.

Sadetakki

image 28

Kevät on vuodenaika, jolloin tapaa sataa paljon ja jolloin sää voi olla hyvinkin arvaamaton. Kevyt ja helposti kasaantaiteltava sadetakki, jota voi säilyttää pyöräilypaidan taskuissa, tulee tarpeeseen paitsi silloin, kun sataa, mutta myös pyöräilyliivin korvaajana. Ollessaan hyvin vedenpitävä se ei kuitenkaan ole yhtä hengittävä kuin liivi, joten käytä sitä ainoastaan tarpeen tullen. Tässä ostajan opas pyöräilysadetakkeihin, jos tarvitset aiheesta lisää tietoa.

Bib-shortsit + irtolahkeet tai polvilämmittimet

image 29

Viileämmillä alueilla bib-housut voivat tulla keväällä tarpeeseen. Muualla yleinen ratkaisu tähän aikaan vuodesta on käyttää bib-shortseja yhdistettynä polvilämmittimiin tai irtolahkeisiin. Suosimme enemmän jälkimmäisiä vaihtoehtoja, sillä jos on niin viileä, että joutuu käyttämään polvenlämmittimiä, niin miksi peittää jalka ainoastaan polven kohdalta? Koko jalan peittäminen on paljon parempi vaihtoehto, sillä polvilämmittimien pukemis- ja riisumisprosessi on sama kuin irtolahkeiden.

Varvassuojat, suojasukat ja merinovillasukat

Jalkaterien tilanne on hyvin samantapainen kuin käsienkin silloin, kun käytämme niissä keväällä talvihanskoja. Jos käytät talvikengänsuojia keväällä, saat loistavan lämpösuojauksen ja eristyksen, mutta jalkateräsi mitä todennäköisemmin kastuvat läpimäriksi hiestä. Jos et kuitenkaan suojaa jalkateriäsi, jäätyvät varpaasi. Tästä syystä varvassuojat ovat täydellinen asuste käytettäväksi keväällä. Jos haluat suojata jalkaterääsi, käytä suojasukkia, eli eräänlaisia sukkia, jotka toimivat kengänsuojina. Jos yhdistät kumman tahansa kahdesta vaihtoehdosta merinovillasukkiin, saat paremman lämpöeristyksen.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaaditut kentät on merkitty *

Suositellut artikkelit